21 Οκτώβριος 2013, 11:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:57

Η Τουρκία δεν έχει θέση στην Ευρώπη εάν δεν αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων

  • Σήμερα η πορεία στη Θεσσαλονίκη για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Η Τουρκία δεν έχει θέση στην Ευρώπη εάν δεν αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Η Τουρκία δεν μπορεί να έχει θέση στην ΕΕ και στον πολιτισμένος κόσμος εάν δεν αναγνωρίσει τη γενοκτονία σε βάρος των Αρμενίων. Αυτή είναι η βασική θέση την οποία διατύπωσε στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο των Αρμενίων που πραγματοποιήθηκε εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ Ελένη Θεοχάρους.

Η αναγνώριση της αυτοδιάθεσης του λαού του Ναγκόρνο Καραμπάχ βασική προϋπόθεση για την ειρήνη στον Καύκασο.
Η Τουρκία δεν έχει θέση στην Ευρώπη εάν δεν αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων

Στο Συνέδριο παρέστησαν προσωπικότητες και ευρωβουλευτές μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γιόζεφ Ντολ, ο οποίο μάλιστα άνοιξε τις εργασίες του Συνεδρίου. Η κ. Θεοχάρους, η οποία είναι  Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας ΕΕ-Αρμενίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επισήμανε ότι η Αρμενία είναι στρατηγικός εταίρος της ΕΕ στον Καύκασο και ότι η ΕΕ θα πρέπει να αφήσει την πόρτα της ανοικτή στους Αρμένιους.

Εάν κλείσει η πόρτα για τους Αρμένιους είναι ως να κλείνει και η πόρτα των συμφερόντων της ΕΕ στον Καύκασο. Αναφορικά με την υπόθεση του Ναγκόρνο Καραμπάχ, η κ. Θεοχάρους τόνισε ότι βασική προϋπόθεση για ειρήνευση στην περιοχή είναι η αναγνώριση του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης στους νόμιμους κατοίκους του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Πηγή: armeniancommunity.gr