1 Μάιος 2017, 18:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Μάιος 2017, 18:14

Επεισοδιακή Πρωτομαγιά στο Παρίσι

  • Επεισοδιακή Πρωτομαγιά στο Παρίσι
    Από τις συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στο Παρίσι, στις συγκεντρώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά που πήραν το χαρακτήρα διαμαρτυρίας κατά της ακροδεξιάς και του Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λεπέν (φωτ.: EPA / Yoan Valat)

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ νεαρών κουκουλοφόρων και ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας στο Παρίσι, στο περιθώριο των κινητοποιήσεων για την εργατική Πρωτομαγιά, έξι ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κουκουλοφόροι εκτόξευαν διάφορα αντικείμενα και βόμβες μολότοφ εναντίον των δυνάμεων της τάξης. Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Η πορεία, την οποία οργάνωσαν τέσσερα συνδικάτα με το σύνθημα «Κατά της κοινωνικής οπισθοδρόμησης που τρέφει την ακροδεξιά» αναγκάστηκε να σταματήσει πολλές φορές. Οι νεαροί, στο περιθώριό της, προσπαθούσαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό ρίχνοντας αυτοσχέδιες βόμβες και διάφορα αντικείμενα που έβρισκαν επί τόπου εναντίον των ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ