21 Οκτώβριος 2013, 08:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:57

Από πού μπορεί να κατάγεται η μικρή Μαρία. Η εκτίμηση του ειδικού

  • Συνεχίζεται το θρίλερ με τον 4χρονο ξανθό κοριτσάκι

Από πού μπορεί να κατάγεται η μικρή Μαρία. Η εκτίμηση του ειδικού

Η ιστορία της μικρής Μαρίας έχει προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση και ενδιαφέρον. Η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών σε Ελλάδα και εξωτερικό είναι μεγάλη. Από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός για τον εντοπισμό των βιολογικών γονιών του μικρού κοριτσιού που βρέθηκε σε καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα.

Οι κλήσεις τόσο προς την αστυνομική διεύθυνση Λάρισας όσο και προς το «Χαμόγελο του Παιδιού» όπου φιλοξενείται η μικρή, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό από ενδιαφερόμενους για την ταυτότητα του παιδιού.

Στον ανακριτή οι φερόμενοι ως γονείς

Σήμερα, θα δημοσιοποιηθούν οι φωτογραφίες των δύο υπόπτων που παρουσιάζονται ως γονείς της 4χρονης Μαρίας, στο πλαίσιο των συντονισμένων προσπαθειών που καταβάλλονται για τον εντοπισμό των βιολογικών της γονέων. Μάλιστα, το ζευγάρι πρόκειται να απολογηθεί και στον ανακριτή. Να σημειωθεί ότι σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατ' εξακολούθηση.

Η αστυνομία συνεχίζει μεθοδικά τις έρευνες προς όλες τις πιθανές κατευθύνσεις σε συνεργασία και με διεθνείς οργανισμούς που ασχολούνται με εξαφανίσεις ανήλικων παιδιών. Εκτός από τη διεθνή κινητοποίηση, οι αστυνομικές Αρχές σε συνεργασία με υγειονομικές Αρχές ξεκίνησαν εκτεταμένες έρευνες σε νοσηλευτικά ιδρύματα και υπηρεσίες για εμπόριο παιδιών. Επίσης, έχει σταλεί επείγον σήμα στην Interpol στο πλαίσιο συνεργασίας με τις βαλκανικές χώρες, προκειμένου να επεκταθεί η έρευνα. Μάλιστα, εξετάζεται το ενδεχόμενο ύπαρξης κυκλώματος. Έρευνες θα γίνουν και σε μητρώα νοσοκομείων της Αττικής και της επαρχίας.

Ανοίγουν οι φάκελοι ακόμα 8 παιδιών

Τους φακέλους 8 εξαφανισμένων κοριτσιών έχει ανοίξει η Ιντερπόλ, καθώς θεωρεί ότι έχουν ομοιότητες με την υπόθεση της μικρής Μαρίας, η οποία βρέθηκε στον τσιγγάνικο καταυλισμό στα Φάρσαλα.

Η πρώτη εκτίμηση των ειδικών

Ο ανθρωπολόγος, Ν. Πουλιανός, εκτιμά, αναλύοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου του παιδιού ότι είναι πολύ πιθανό να κατάγεται από σκανδιναβικές χώρες ή τις κάτω χώρες.

Διάταξη – φρένο στις παράνομες υιοθεσίες

Η υπόθεση της μικρής Μαρίας έγινε αφορμή για να προχωρήσει το υπουργείο Εσωτερικών σε νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία όσα παιδιά γεννιούνται εκτός μαιευτηρίου θα απαιτείται η χρήση αδιαμφισβήτητων μέσων της τεχνολογίας, της ιατρικής και του Δικαίου.

Πηγή: Real.gr