28 Απρίλιος 2017, 10:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Απρίλιος 2017, 10:34

Μακαρόνια με σπανάκι και καπνιστό σολομό

  • Μακαρόνια με σπανάκι και καπνιστό σολομό

Καθώς ο καιρός ζεσταίνει, αρχίζουν οι προτάσεις για πιο... δροσερές συνταγές.

Μια μακαρονάδα με καπνιστό σολομό και σπανάκι αποτελεί εγγύηση για ένα πιάτο χορταστικό και νόστιμο!

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γραμμάρια σπαγγέτι (ή όποιο ζυμαρικό προτιμάτε)
  • 1 κιλό σπανάκι (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
  • 225 γρ. καπνιστό σολομό φιλέτο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 κλωναράκια βασιλικό
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι τον ψιλοκομμένο σολομό, πασπαλίζουμε ρίγανη και τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά χωρίς λάδι.
  2. Προσθέτουμε το σπανάκι χοντροκομμένο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  3. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαραθεί το σπανάκι για περίπου 10΄.
  4. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια για περίπου 8΄, έπειτα προσθέτουμε μια κουτάλα από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα σολομού αφού τα σουρώσουμε, και ανακατεύουμε.
  5. Δυναμώνουμε την εστία, ανακατεύουμε μια τελευταία φορά καλά και σερβίρουμε τη μακαρονάδα μας με ψιλοκομμένο βασιλικό για γαρνιτούρα.
  • Πηγή: sidagi.gr.