20 Οκτώβριος 2013, 08:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:57

Μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη στον ελληνικό λαό

  • Οι Τούρκοι «ξέχασαν» το «Οικουμενικός»

Μήνυμα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης με πνευματικό τρόπο, ώστε αυτή να αποδειχτεί πολύτιμη διέξοδος για την εξεύρεση της πραγματικής ευτυχίας, απηύθυνε χθες βράδι, από τη Θεσσαλονίκη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Κατά τη δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον Ναό του Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη, ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας σημείωσε ότι είναι απαραίτητο ο ελληνικός λαός να οπλιστεί με υπομονή και ελπίδα για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες τού καθημερινού βίου.

Πρόσθεσε ότι, μέχρι σήμερα, η αληθινή ευτυχία ταυτίστηκε επανειλημμένως με την οικονομική ευμάρεια. Γι' αυτό τον λόγο, σημείωσε, αν η οικονομική κρίση αντιμετωπιστεί με ορθό και πνευματικό τρόπο, αυτό μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμο, καθώς η πραγματική ευτυχία δεν βρίσκεται ούτε στην οικονομική άνεση, ούτε στην οικονομική ευημερία, ούτε στην αφθονία των αγαθών.

Στις 5 το απόγευμα, πλήθος πιστών επιφύλαξε ενθουσιώδη υποδοχή στον Οικουμενικό Πατριάρχη, κατά την άφιξή του στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Στην τελετή της υποδοχής ήταν παρόντες ο οικοδεσπότης μητροπολίτης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως, Βαρνάβας και οι μητροπολίτες Θεσσαλονίκης Άνθιμος και Λαγκαδά, Ιωάννης. Επίσης, παραβρέθηκαν οι μητροπολίτες Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, Παντελεήμων και Δράμας, Παύλος, οι οποίοι και συνόδευαν την ιερά εικόνα της Παναγίας Σουμελά, που κατέφθασε από το ομώνυμο μοναστήρι του Βερμίου του νομού Ημαθίας.

Παρόντες στην τελετή της υποδοχής ήταν ακόμη ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Ακολούθως, με πομπή, κλήρος και λαός συνόδεψαν τον πατριάρχη στον Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου, όπου τελέστηκε η δοξολογία. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη μέχρι τις 27 Οκτωβρίου, προκειμένου να παρακολουθήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης και για τον Άγιο Δημήτριο.

Πηγή: newsbomb.gr