25 Απρίλιος 2017, 22:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Απρίλιος 2017, 22:53

Ξεκινά η 1η Μαθητιάδα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

  • Ξεκινά η 1η Μαθητιάδα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
    (Φωτ. αρχείου: sofades.gr)

Εκατοντάδες μαθητές από γυμνάσια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΑΜ-Θ) συμμετέχουν στη φετινή Περιφερειακή Μαθητιάδα 2017 Αθλητισμού και Πολιτισμού, που διοργανώνει για πρώτη φορά η ΠΑΜ-Θ, με τη συνεργασία των Δήμων Κομοτηνής και Καβάλας και με την υποστήριξη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Σκοπός της διοργάνωσης, όπως τονίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Παναγιώτης Κεραμάρης, «είναι να διαδοθεί το εκπαιδευτικό μήνυμα χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Περιφέρειας, ώστε να παιδευτούν στις αρχές του "ευ αγωνίζεσθαι" και στις αυθεντικές αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων, να γνωρίσουν και να σεβαστούν τη διαφορετικότητα, να συμμετάσχουν σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και να ζήσουν μία μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία».


Ο Παναγιώτης Κεραμάρης για την 1η Μαθητιάδα στην Περιφέρεια ΑΜΘ (πηγή: Παρατηρητής της Θράκης)

Το αγωνιστικό μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει τη διεξαγωγή Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αθλημάτων και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές των τάξεων των Γυμνασίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή στους αγώνες περίπου 800 μαθητές, ενώ οι συμμετοχές των εθελοντών έχουν ξεπεράσει τις 500.

Οι εκδηλώσεις της Μαθητιάδας θα είναι ανοιχτές για όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπως επίσης στα σχολεία Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης. Στην Κομοτηνή θα διεξαχθεί (την Τετάρτη 3 και την Πέμπτη 4 Μαΐου) το μεγαλύτερο μέρος των αθλημάτων, ατομικών και ομαδικών, ενώ στην Καβάλα θα φιλοξενηθούν (την Παρασκευή 5 Μαΐου) όλα τα ναυτικά και θαλάσσια αθλήματα όπως κολύμβηση, κωπηλασία, τριάθλο και beach volley, οι αγώνες τένις, καθώς και πολλοί αγώνες παραολυμπιακών αθλημάτων.


(Φωτ.: mathitiada.gr)

Την Τρίτη 2 Μαΐου, παράλληλα με την έναρξη των Ελευθερίων Κομοτηνής, θα πραγματοποιηθεί η αφή της φλόγας για την 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα στην Περιφέρεια ΑΜΘ.