21 Απρίλιος 2017, 18:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Απρίλιος 2017, 18:36

Λευκός καπνός στη συνάντηση Τσακαλώτου-Λαγκάρντ

  • Λευκός καπνός στη συνάντηση Τσακαλώτου-Λαγκάρντ

Η επιστροφή των κλιμακίων στην Αθήνα, το κείμενο του Μνημονίου του ΔΝΤ (MEFP), το staff level agreement και το ζήτημα του χρέους, εξετάστηκαν στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Τα παραπάνω δήλωσε ο Έλληνας υπουργός εξερχόμενος της συνάντησης, προσθέτοντας ότι όλα πήγαν καλά. Στη σημερινή συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Πολ Τόμσεν και η υπεύθυνη της Αποστολής Ντέλια Βελκουλέσκου.

Προσερχόμενος στη συνάντηση ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ρωτήθηκε για τις ανακοινώσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ότι το πλεόνασμα διαμορφώθηκε στο 3,9% του ΑΕΠ πέρυσι ή στα 6,9 δισ. ευρώ.

«Ήταν αναμενόμενο ότι θα ήταν καλύτερο. Αλλά ήταν καλύτερο και από αυτό που περιμέναμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η Κριστίν Λαγκάρντ από την πλευρά της δήλωσε μετά τη συνάντηση: «Συναντήθηκα σήμερα με τον υπουργό Τσακαλώτο και το επιτελείο του. Είχαμε παραγωγικές συζητήσεις για προετοιμασία ώστε να επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα για να συζητήσουν τα δύο σκέλη του ελληνικού προγράμματος: Τις πολιτικές και την ελάφρυνση χρέους».