21 Απρίλιος 2017, 16:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Απρίλιος 2017, 16:48

Σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός

  • Σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός
    (Φωτ.: Ρωμανός Κοντογιαννίδης)

Το ΑΧΕΠΑ και το Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης (ΝΑΔΝΘ) επισκέφτηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, όπου στο μεν πρώτο κατασκευάζεται νέα πτέρυγα χειρουργείων ενώ το δεύτερο επαναλειτουργεί σε πλήρη μορφή από τις 4 Απριλίου.

Το ΝΑΔΝΘ υπολειτουργούσε από το 2013, είχαν σταματήσει τις εφημερίες και οι δύο κλινικές του είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο.

Από τις 4 Απριλίου οι κλινικές επέστρεψαν στο ΝΑΔΝΘ και στη θέση τους στο Ιπποκράτειο θα λειτουργήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο Ψυχιατρική Κλινική 15 κλινών.(Φωτ.: Ρωμανός Κοντογιαννίδης)

Σε ό,τι αφορά το ΑΧΕΠΑ, η νέα υπερσύγχρονη πτέρυγα χειρουργείων, με απολυμαντήριο, αναμένεται να είναι έτοιμη έως το τέλος του χρόνου. Θα κατασκευαστούν έξι νέες αίθουσες χειρουργείων και δύο νέες μονάδες εντατικής θεραπείας, δυναμικότητας έξι και δώδεκα κλινών.

Μετά την ενημέρωση για τη νέα μονάδα ο υπουργός συναντήθηκε με εργαζόμενους στο ΑΧΕΠΑ, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

Στο πλαίσιο των δύο επισκέψεων ο Ανδρέας Ξανθός, ανέφερε ότι στόχος της διοίκησης του υπουργείου είναι όλοι οι πολίτες της χώρας να έχουν πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και γι' αυτό γίνονται προσπάθειες να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα και να καλυφθούν τα κενά, με νέες προσλήψεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού. Επίσης, υποστήριξε ότι θα συνεχίσει να ενισχύεται με ασθενοφόρα και εργαζόμενους το ΕΚΑΒ, ενώ το πρόβλημα της φυγής γιατρών στο εξωτερικό θα αντιμετωπιστεί με την ολοκληρωμένη λειτουργία του Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Το τελευταίο αναμένεται να στελεχωθεί με περισσότερους από 3.000 γιατρούς. Ο υπουργός τόνισε πως το σύστημα Υγείας ανακτά δομές που είχαν εγκαταλειφθεί.