20 Απρίλιος 2017, 23:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Απρίλιος 2017, 23:21

Πυροβολισμοί στο Παρίσι: Ένας αστυνομικός νεκρός και δύο τραυματίες

  • Πυροβολισμοί στο Παρίσι: Ένας αστυνομικός νεκρός και δύο τραυματίες

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και δύο ακόμη τραυματίστηκαν σε περιστατικό με πυροβολισμούς που σημειώθηκε στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι, αργά το βράδυ της Πέμπτης, ανέφερε πηγή στο γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών μια αστυνομική πηγή. Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο δράστης που άνοιξε πυρ ενάντια στους αστυνομικούς είναι νεκρός.

Νωρίτερα οι αστυνομικές Αρχές έκαναν λόγο για μια πιθανότατα «τρομοκρατική ενέργεια», χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο της απόπειρας ένοπλης ληστείας.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών τόνισε πως είναι πολύ νωρίς να διευκρινιστούν τα κίνητρα της επίθεσης.

Όπως ανέφερε η Ένωση Αστυνομικών στο λογαριασμό της στο twitter, ο αστυνομικός σκοτώθηκε από τα πυρά του δράστη καθώς βρισκόταν μέσα στο όχημα του σταματημένο στον κόκκινο σηματοδότη. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ένας άνδρας βγήκε από το όχημα του και άρχισε να πυροβολεί με ένα «καλάσνικοφ» προς τον αστυνομικό.

Οι αστυνομικές αρχές κάλεσαν τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή. Δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters ανέφερε πως είδε ένα ελικόπτερο να πραγματοποιεί χαμηλές πτήσεις πάνω από το κεντρικό Παρίσι, σε μια κατά τα φαινόμενα επιχείρηση της αστυνομίας.