19 Απρίλιος 2017, 22:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Απρίλιος 2017, 01:07

Το Ρόουντ Άιλαντ αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων και το Ολοκαύτωμα

  • Το Ρόουντ Άιλαντ αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων και το Ολοκαύτωμα

Ένα ιστορικό γεγονός έλαβε χώρα στο Ρόουντ Άιλαντ των ΗΠΑ. Στις 13 Απριλίου, στο τοπικό Κοινοβούλιο, πέρασε ομόφωνα ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίστηκαν η Γενοκτονία των Αρμενίων και Ολοκαύτωμα των Εβραίων. Το ψήφισμα εισήχθη από την αντιπρόσωπο Katherine Kazarian η οποία συνεργάστηκε με τον συνάδελφό της Aaron Regunberg, προκειμένου να συντάξουν το τελικό κείμενο.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το Κοινοβούλιο του Ρόουντ Άιλαντ φέρνει προς ψήφιση νόμο με τον οποίο αναγνωρίζονται μαζί δύο εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το armradio.am. Στην ομιλία του, ο εκπρόσωπος του τοπικού νομοθετικού σώματος, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες και τους αγώνες που κατέβαλλαν οι δύο κοινότητες, η αρμενική και η εβραϊκή, στην ανάπτυξη και την πρόοδο της μικρής αμερικανικής Πολιτείας. Μάλιστα, πρόσφατα πέρασε νόμος που εισάγει στα σχολεία μάθημα ιστορίας σχετικά με το Ολοκαύτωμα αλλά και τις γενοκτονίες που συνέβησαν στον πλανήτη.

Αυτή είναι άλλη μία νίκη για την Αρμενία. Θυμίζουμε ότι πάνω από τριάντα κράτη και σαράντα Πολιτείες των ΗΠΑ έχουν προχωρήσει σε καταδίκη και αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Νεότουρκους στις αρχές του 20ού αιώνα.