21 Απριλίου 2017, 11:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Απριλίου 2017, 11:41

Ψητά μανιτάρια πορτομπέλο πανέ

  • Ψητά μανιτάρια πορτομπέλο πανέ
    (Φωτ.: theveggiesisters.gr)

Τα μανιτάρια είναι αστείρευτη πηγή έμπνευσης για όποιον ασχολείται έστω και στοιχειωδώς με την κουζίνα!

Μπορούν (με μεγάλη επιτυχία) είτε να αντικαταστήσουν το κρέας σε πολλές συνταγές, είτε να γίνουν γεμιστά με διάφορα υλικά είτε να συνοδεύσουν μακαρονάδες ή ρύζι, είτε όμως –όπως στη συνταγή που ακολουθεί– να αποτελέσουν έναν εξαιρετικό «αυτόνομο» μεζέ!

Βάλτε και λίγες τηγανιτές πατάτες από δίπλα, και θα μας θυμηθείτε...

ΥΛΙΚΑ
  • 5 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα σε φέτες
  • 7 φρυγανιές, αλεσμένες
  • 4 κ.σ. τριμμένο τυρί
  • 150 γρ. μουστάρδα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα με το λάδι και σε ένα άλλο τη φρυγανιά με το τυρί, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη.
  2. Αλείφουμε κάθε φέτα από τα μανιτάρια με τη μουστάρδα και μετά την περνάμε από το μίγμα της φρυγανιάς.
  3. Τοποθετούμε τα πορτομπέλο σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C ώσπου να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανιστά.


Είναι πιο νόστιμα ζεστά παρά όταν περάσει η ώρα και κρυώσουν.
 Συνοδεύουμε με ντιπ γιαουρτιού.
H συνταγή μπορεί να γίνει νηστίσιμη αν χρησιμοποιήσουμε φυτικό τυρί. 

  • Πηγή: theveggiesisters.gr.