18 Απρίλιος 2017, 16:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Απρίλιος 2017, 16:31

Στο Κουρδιστάν σχεδόν όλα τα ασφράγιστα δελτία που καταμετρήθηκαν!

  • Στο Κουρδιστάν σχεδόν όλα τα ασφράγιστα δελτία που καταμετρήθηκαν!
    Ο χάρτης με τα ασφράγιστα ψηφοδέλτια (φωτ.: firatnews.com)

Χάρτη με τις «ύποπτες» για νοθεία περιοχές της Τουρκίας δημοσίευσε η κουρδική ιστοσελίδα firatnews.com που διευθύνεται από το εξωτερικό. Όπως αναφέρουν οι συντάκτες του κειμένου, στις συγκεκριμένες περιοχές χρησιμοποιήθηκαν τα περισσότερα από τα 2,5 εκατομμύρια ψηφοδέλτια που βρέθηκαν στις κάλπες και κατά διαβολική σύμπτωση όλα αφορούσαν το «Ναι» και κανένα το «Όχι».

Ο χάρτης δημοσιεύτηκε στη διεύθυνση @franksiyon_org στο Twitter και δείχνει ότι τα περισσότερα ψηφοδέλτια εντοπίζονται σε εκλογικά κέντρα του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν.

Στην περιοχή, εκτός της επιβολής Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης, την ημέρα του δημοψηφίσματος υπήρχαν περίπου 250 χιλιάδες στρατιώτες, στρατοχωροφύλακες, πολιτοφύλακες και αστυνομικοί, για να επιβάλουν την τάξη γενικώς και... ειδικώς!

Με βάση τον αναρτηθέντα χάρτη, τα ασφράγιστα ψηφοδέλτια χρησιμοποιήθηκαν πιο πολύ στο Μαρντίν, το Μπίτλις, το Βαν, το Ελαζίγκ, την Ούρφα και το Μπίνγκιολ. Πάντως η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή, με απόφαση που εξέδωσε μετά το δημοψήφισμα, θεώρησε ως έγκυρα τα ψηφοδέλτια που δεν ήταν σφραγισμένα.