21 Απρίλιος 2017, 09:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Απρίλιος 2017, 08:44

Τα «Αγιωργίτικα» για μια ακόμα χρονιά στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης

  • Τα «Αγιωργίτικα» για μια ακόμα χρονιά στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης

Τρεις μέρες εορταστικών εκδηλώσεων αφιερωμένες στον πολιούχο της Νεάπολης Θεσσαλονίκης, τον Άγιο Γεώργιο ξεκινούν από σήμερα στη Δημοτική Ενότητα Νεάπολης και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 23 Απριλίου. Πρόκειται για τον καθιερωμένο κύκλο εκδηλώσεων-θεσμό «Αγιωργίτικα» που συνδιοργανώνουν ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών και ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Μικροί και μεγάλοι θα μπορέσουν να ψυχαγωγηθούν, παρακολουθώντας αθλητικές εκδηλώσεις, παραδοσιακούς χορούς και θεατρικές παραστάσεις.

Εξάλλου, για τρεις ημέρες το κέντρο της Νεάπολης θα μετατραπεί σε έναν υπαίθριο τόπο καλλιτεχνικής δημιουργίας, παρουσίασης παραδοσιακών χορών, μεταξύ των οποίων και ποντιακών, μουσικών προγραμμάτων και ψυχαγωγικών δράσεων για τα παιδιά, ενώ οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τη συναυλία του Σωκράτη Παπαϊωάννου.

Όπως είναι φυσικό, στο τριήμερο των εκδηλώσεων έντονη θα είναι και η παρουσία των Ποντίων μέσω του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας Συκεών και του Ποντιακού Συλλόγου Πεύκων «Παρχάρ».

Εκδηλωσεις