18 Οκτώβριος 2013, 09:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:58

Ίδρυση Φίλων της Ελλάδας στις Βρυξέλλες!

  • Ίδρυση Φίλων της Ελλάδας στις Βρυξέλλες!

Ίδρυση Φίλων της Ελλάδας στις Βρυξέλλες!

Ομάδα δέκα ευρωβουλευτών υπέγραψε, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, την ιδρυτική διακήρυξη του κύκλου ευρωβουλευτών "Φίλων της Ελλάδας". Η δημιουργία της αποτελεί πρωτοβουλία του ελληνικής καταγωγής, Γερμανού ευρωβουλευτή Γ. Χατζημαρκάκη και γίνεται στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης για την Ελλάδα.

Θέμα της ιδρυτικής εκδήλωσης ήταν η επισήμανση της σοβαρής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα, λόγω της οικονομικής κρίσης, καθώς και η διαπίστωση ότι η χώρα δεν αποτελεί μόνο γενέτειρα της Δημοκρατίας, αλλά και σύμβολο της θέλησης της Ευρώπης να παραμείνει ενωμένη και να αναπτύξει περαιτέρω την ευρωπαϊκή ιδέα.

Στόχος των "Φίλων της Ελλάδας" θα είναι η ανάπτυξη μιας θετικής αντίληψης, τόσο για την Ελλάδα όσο και τον πολιτισμό της, καθώς και κάποιες μεταρρυθμίσεις ώστε να δοθεί το μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει την Ευρώπη στο πλευρό της.

Ο κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης ανέφερε πως: «ο Κύκλος αποτελεί ένα φόρουμ ανταλλαγής ιδεών και συντονισμού προσπαθειών που πιστεύει στους Έλληνες και θέλει να στηρίξει την Ελλάδα με έμπρακτο τρόπο».

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης οι ευρωβουλευτές υιοθέτησαν την ακόλουθη διακήρυξη:

«Η Ελλάδα αποτελεί τη γενέτειρα της Δημοκρατίας – χωρίς την Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν ανεπαρκής. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα αντιμετωπίζει μία σοβαρή κρίση. Για το λόγο αυτό πρέπει να δράσουμε άμεσα: Η Ελλάδα αποτελεί ένα σύμβολο – συμβολίζει τη θέληση της Ευρώπης να επιδείξει αλληλεγγύη και να σταθεί δίπλα της.

»Ο Κύκλος Ευρωβουλευτών "Φίλων της Ελλάδας" αποσκοπεί να ενώσει τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τους Φίλους της Ελλάδας μαζί, επιθυμεί να δεσμευθεί με διάφορες πρωτοβουλίες για την αύξηση της ευαισθητοποίησης για την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό στην Ευρώπη.

»Αλλά θέλουμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα: Θέλουμε να δρομολογήσουμε πρωτοβουλίες οι οποίες θα βοηθήσουν την Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση. Τη στιγμή που η Ελλάδα είναι ήδη απασχολημένη με μία πολύ σημαντική διαδικασία μεταρρύθμισης, που απαιτεί σεβασμό από όλους, θα θέλαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις. Ο Κύκλος Ευρωβουλευτών "Φίλων της Ελλάδας" θέλει να περάσει το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη: η Ευρώπη είναι στο πλευρό της».

Πηγή: greekreporter.gr