14 Απρίλιος 2017, 14:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Απρίλιος 2017, 13:47

Στα Ιεροσόλυμα για το Άγιο Φως η ελληνική αντιπροσωπεία

  • Στα Ιεροσόλυμα για το Άγιο Φως η ελληνική αντιπροσωπεία
    (Φωτ.: EPA / Abir Sultan)

Αναχωρεί αύριο το πρωί για τα Ιεροσόλυμα η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, προκειμένου να μεταφέρει το Άγιο Φως, ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου, στην Ελλάδα.

Η αποστολή, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ και από εκεί θα αναχωρήσει για την Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων, όπου στις 10:15 θα έχει συνάντηση με την τον Πατριάρχη Θεόφιλο Γ΄. Ακολούθως η ελληνική αντιπροσωπεία θα μεταβεί με την πομπή του Πατριάρχη και των κληρικών του Αγίου Τάφου στον Ναό της Αναστάσεως προκειμένου να παρακολουθήσει την τελετή Αφής.

Μετά τη λήξη της τελετής ο Πατριάρχης θα παραδώσει το Άγιο Φως στον εκπρόσωπο της ελληνικής πολιτείας.

Το κυβερνητικό αεροσκάφος με το οποίο θα μεταφερθεί το Άγιο Φως στην Ελλάδα αναμένεται να αφιχθεί στις 18:30 στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, όπου θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή για την υποδοχή του. Το ίδιο θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη όπου η άφιξη του Αγίου Φωτός προγραμματίζεται για τις 21:50. Στη συνέχεια το φως θα μεταφερθεί σε όλη τη χώρα με ειδικές πτήσεις.

Την αντιπροσωπεία που θα μεταβεί στην Ιερουσαλήμ αποτελούν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος και για θέματα εκκλησιαστικής διπλωματίας, Γιάννης Αμανατίδης, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στη Ελλάδα Αρχιμανδρίτης π. Δαμιανός, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας και ο Αθανάσιος Μπούρας ως αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας και βουλευτής ΝΔ. Στην αποστολή επίσης συμμετέχουν και ο Βασίλειος Κόκκαλης υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο βουλευτής Κωνσταντίνος Κατσίκης.