13 Απρίλιος 2017, 20:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Απρίλιος 2017, 20:06

Ο «Διγενής» Βορείου Έβρου στηρίζει το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

  • Ο «Διγενής» Βορείου Έβρου στηρίζει το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου
    (Φωτ.: iatropedia.gr)

Τη συμπαράστασή του στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, που ζητά την αυτονομία του, δείχνει με σχετική ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ποντίων Βορείου Έβρου «Ο Διγενής», μαζί με πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής.

Μετά από τις συναντήσεις των πολιτιστικών συλλόγων του Βορείου Έβρου και των εκπροσώπων του νοσοκομείου που έγιναν (σε Ορεστιάδα στις 23 Μαρτίου, Διδυμότειχο στις 5 Απριλίου και Σουφλί στις 10 Απριλίου 2017), οι φορείς συμφώνησαν και πήραν απόφαση το νοσοκομείο να αποκτήσει την αρχική του διοικητική και οικονομική αυτονομία καθώς και τον διοικητικό έλεγχο των κέντρων υγείας του βόρειου Έβρου από το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου (που προς το παρόν ελέγχονται από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου που βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη), την αύξηση των κλινών (150 κλίνες + 10 του τεχνητού νεφρού, όπως ήταν αρχικά) και την αύξηση των οργανικών θέσεων. Αιτήματα τα οποία θα καταθέσουν στους αρμόδιους κρατικούς οργανισμούς, ενώ οι ίδιοι δηλώνουν πως αν αυτά δεν ικανοποιηθούν, θα κινηθούν πιο δυναμικά.

Ο Σύλλογος στηρίζει τις προτάσεις «οι οποίες πιστεύει ότι είναι ουσιαστικές και οι μονές να επιλύσουν άπαξ δια παντός τα όσα προβλήματα υφίστανται στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου», αναφέρει το κείμενο.

Ο Κώστας Καλτσίδης, πρόεδρος του «Διγενή», σε δήλωσή του στο pontos-news.gr τόνισε ότι ο Σύλλογος  δεν προσφέρει μόνο πολιτιστικό αλλά και κοινωνικό έργο, το οποίο είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας.