12 Απρίλιος 2017, 12:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Απρίλιος 2017, 12:34

Τι καιρό θα κάνει μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα

  • Πέφτει η θερμοκρασία, ενισχύονται οι άνεμοι την Παρασκευή
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Με ανοιξιάτικο καιρό και φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες θα γιορτάσει η Ελλάδα το φετινό Πάσχα. Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ Αντώνης Λάλος, μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, και δεν θα σημειώσει μεγάλες διακυμάνσεις.

«Κατά μέσο όρο η μέγιστη θερμοκρασία είναι γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου. Οπότε θα έλεγα ότι είναι φυσιολογικές έως λίγο υψηλές οι θερμοκρασίες. Γενικά ο καιρός διατηρείται καλός, με εξαίρεση, ίσως, τις απογευματινές μπόρες που θα έχουμε όλες αυτές τις ημέρες και θα είναι τοπικού χαρακτήρα, περιορισμένης διάρκειας και θα διαρκέσουν μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο», σημειώνει ο Αντώνης Λάλος.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ οι απογευματινές μπόρες της Μεγάλης Εβδομάδας θα είναι περισσότερες στον κορμό της ηπειρωτικής χώρας, εκτός από τα ορεινά στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Για όσους ταξιδέψουν με πλοίο η πρόγνωση είναι εξίσου καλή. «Οι άνεμοι είναι τέτοιας έντασης που ακόμη κι αν είναι μικρό το καράβι για τοπικά δρομολόγια θα μπορέσουν να μετακινηθούν χωρίς πρόβλημα», εξηγεί ο Αντώνης Λάλος.

Την Κυριακή του Πάσχα οι πιο «επικίνδυνες» περιοχές για βροχή προς το μεσημέρι είναι στη βόρεια Ελλάδα, και κυρίως οι πιο ορεινές σε Ήπειρο και Μακεδονία.

«Εκεί αυτούς που ψήνουν μπορεί να τους προλάβει ο καιρός γύρω στο μεσημεράκι», αναφέρει. Ακόμα, το βράδυ της Κυριακής φαίνεται ότι θα έχουμε κάποιες βροχές που θα διατηρηθούν στην βόρεια Ελλάδα, δηλαδή θα είναι κάτι περισσότερο από την απογευματινή μπόρα.

«Πιθανόν να έχουμε βροχές το βράδυ προς τη Δευτέρα και στην κεντρική Ελλάδα, περίπου μέχρι τη Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, αλλά οι κυρίως θα είναι βορειότερα, δηλαδή ανατολική Μακεδονία, Θράκη, βόρειο Αιγαίο. Αυτά τα φαινόμενα θα παρατηρηθούν την Δευτέρα του Πάσχα», λέει ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ.