11 Απρίλιος 2017, 11:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Απρίλιος 2017, 11:50

Σήμερα η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς της ΠΟΕ

  • Σήμερα η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς της ΠΟΕ

Ένα αυτοκίνητο Suzuki Swift 1.300 cc θα κερδίσει σήμερα το βράδυ ένας τυχερός, του οποίου ο λαχνός θα είναι ίδιος με τα αντίστοιχα ψηφία του 1ου αριθμού της 15ης κλήρωσης του «Λαϊκού Λαχείου» της 11ης Απριλίου 2017.

Τη λαχειοφόρο αγορά διοργάνωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος σε μια προσπάθεια να μαζευτούν έσοδα για το ταμείο της, για τη λειτουργία των καταστατικών στόχων της.

Όπως δήλωσε στο pontos-news.gr η ταμίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Ελένη Βασιλειάδου, εκδόθηκαν 50.000 λαχνοί –με αρχικό σχεδιασμό 80.000–, ονομαστικής αξίας δύο ευρώ και πενήντα λεπτών (2,50 ευρώ) έκαστος. Σύμφωνα με τους όρους της λαχειοφόρου αγοράς και συγκεκριμένα το άρθρο 9: «[…] οι πρωτοβάθμιοι σύλλογοι θα κρατούν προς ενίσχυση τους το ποσό του ενός ευρώ (1 ευρώ) και η Ομοσπονδία θα λαμβάνει το ποσό των ενός ευρώ και πενήντα λεπτών (1,50 ευρώ), από αυτό το ποσό η Ομοσπονδία θα αναλάβει το κόστος της αγοράς του αυτοκινήτου και την κάλυψη των δαπανών της λαχειοφόρου καθώς επίσης και για τις δαπάνες λειτουργίας της».

Η λαχειοφόρος αγορά ξεκίνησε στις 25 Δεκεμβρίου του 2015 και αφού μετατέθηκε για τις 4 Οκτωβρίου 2016, «λόγω αντικειμενικών δυσκολιών στη διακίνηση των λαχνών», η κλήρωση θα διεξαχθεί σήμερα. «Θα μπορούσε να πάει και καλύτερα», δήλωσε η ταμίας της ΠΟΕ. Αναφέρει τη λαχειοφόρο αγορά ως μεγάλο εγχείρημα για την Ομοσπονδία, με ένα ελκυστικό δώρο. Δεν παραλείπει να τονίσει ότι και τα σωματεία της ΠΟΕ δίνουν τον δικό τους αγώνα για επιβίωση, την ώρα που η οικονομική κατάσταση στη χώρα είναι δύσκολη.

Βασίλης Καρυοφυλλίδης