16 Οκτώβριος 2013, 16:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:58

Πού θα συνεχιστεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

  • Πού θα συνεχιστεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Βροχές και καταιγίδες θα συνεχίσουν να πλήττουν όλη τη χώρα, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα αυτές τις ώρες να εντοπίζονται στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Οι βροχές που εκδηλώνονται στις περισσότερες περιοχές προβλέπεται πως θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και θα περιοριστούν σταδιακά την Πέμπτη κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Την Πέμπτη αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα, ενώ την Παρασκευή προβλέπεται μικρή άνοδος.

Οι βροχές πάντως προβλέπεται να σταματήσουν σε όλη τη χώρα το Σάββατο.

Την Πέμπτη στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού και Νοτίου Αιγαίου:

Θα έχουμε λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα ανατολικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες και σταδιακή επικράτηση ισχυρών βορειοδυτικών ανέμων. Τα φαινόμενα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 6 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 15 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 20 έως 23 βαθμούς τους Κυκλάδες και έως τους 27 βαθμούς στην Κρήτη, 17 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά στα βορειοδυτικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση και πρόσκαιρα σε θυελλώδεις 8 μποφόρ, με εξασθένηση μετά το απόγευμα. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ.

Στην Αττική

Λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχοπτώσεων περιμένουμε την Πέμπτη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, οι οποίοι γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ και στο Σαρωνικό πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Στην Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Πηγή: madata.gr