7 Απρίλιος 2017, 08:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Απρίλιος 2017, 09:08

Επίδομα για πρώτο και δεύτερο παιδί εξήγγειλε ο Τσίπρας

  • Επίδομα για πρώτο και δεύτερο παιδί εξήγγειλε ο Τσίπρας
    Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την άφιξή του στην αίθουσα στο 1ο Συνέδριο Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti )

Ξαφνικές παροχές με «άρωμα» κάλπης εξήγγειλε το βράδυ από το βήμα του 1ου Ιδρυτικού Συνεδρίου της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χωρίς ωστόσο να δώσει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους.

Προανήγγειλε επιδότηση τέκνων για το πρώτο και το δεύτερο παιδί, επιδότηση ενοικίου, αξιοποίηση δημοσίων κτιρίων για τη στέγαση νέων, εκατοντάδες παιδικούς σταθμούς και επέκταση του ολοήμερου σχολείου.

Αναφερόμενος στις Ένοπλες Δυνάμεις επισήμανε πως σύντομα οι στρατεύσιμοι, ένα μήνα πριν από την κατάταξη τους θα γνωρίζουν τη μονάδα που θα μετατεθούν μετά τη βασική εκπαίδευση τους, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης της στρατιωτικής θητείας, κάτι όπως είπε που δεν το επιτρέπει σήμερα η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. 

Στιγμιότυπο από το 1ο Συνέδριο Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικό Μολύβι (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti)

«Κάνουμε τη θητεία πιο ελκυστική με την εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων» είπε ο πρωθυπουργός.

Τάχθηκε επίσης υπέρ της κατάργησης των Πανελλαδικών εξετάσεων που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Εξήγγειλε πρόγραμμα αξιοποίησης κτηρίων του δημοσίου για να στεγασθούν νέοι άνθρωποι, πρόγραμμα οικιστικής ανάπτυξης και πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για νέους με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια «για να αποκτήσουν ξανά την αυτονομία τους». Σε λίγο καιρό σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, θα επιδοτείται όχι μόνο το 3ο αλλά και το 1ο και το 2ο παιδί. «Δεν θα είναι ένα αναιμικό επίδομα» είπε. «Σχεδιάζουμε και δημιουργούμε δεκάδες, εκατοντάδες παιδικούς σταθμούς. Κανένα νέο ζευγάρι δεν θα χρειάζεται να πληρώνει παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά άνω των 3 ετών» πρόσθεσε και ανέφερε πώς θα επεκταθεί το πρόγραμμα του ολοήμερου σχολείου.

Ο Τσίπρας εξήγγειλε επίσης υποτροφίες για τους επιστήμονες έτσι ώστε να ανακοπεί το κύμα μετανάστευσης των νέων ανθρώπων στο εξωτερικό.

Επιπλέον, μίλησε για δωρεάν ίντερνετ στους πρωτοετείς φοιτητές, πανηγύρισε για ρεκόρ 16ετίας όσον αφορά στο ισοζύγιο αποχωρήσεων-προσλήψεων στο Δημόσιο τομέα με 38.500 νέες προσλήψεις και εξήγγειλε πρόγραμμα καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας με την ψηφιακή διασύνδεση του ΣΔΟΕ, του ΙΚΑ, του ΣΕΠΕ και της ΕΡΓΑΝΗΣ, με επέκταση των ελέγχων και στον αγροτικό τομέα.