7 Απρίλιος 2017, 07:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Απρίλιος 2017, 00:31

Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει η ΕΜΥ

  • Βροχερός ο καιρός το Σάββατο
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα αυτά θα παρατηρηθούν στα ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη, τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη οι νεφώσεις θα είναι παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα είναι από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Σε δυτική Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και τη Θράκη οι νεφώσεις θα είναι παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία είναι από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.