5 Απρίλιος 2017, 22:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Απρίλιος 2017, 20:45

Εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων θέλουν Μητσοτάκης-Λεβέντης

  • Εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων θέλουν Μητσοτάκης-Λεβέντης

Σε φιλικό κλίμα, όπως είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, έγινε η συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για ξεχωριστές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Οι δύο πολιτικοί, όπως υπογράμμισε η ΝΔ, συμφώνησαν στην ανάγκη ενός σχεδίου μεταρρυθμίσεων στην οικονομία, στη δημόσια διοίκηση, στην παιδεία, που θα υπερβαίνει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το μνημόνιο και θα περιλαμβάνει και βαθιές τομές στο πολιτικό σύστημα. Δεν συμφώνησαν, ωστόσο, στο θέμα των εκλογών. Σύμφωνα με πηγές της Ένωσης Κεντρώων, ο Β. Λεβέντης επέμεινε στη δική του θέση για την ανάγκη συναίνεσης και δεν συντάχθηκε στο αίτημα για άμεση πολιτική αλλαγή και εκλογές.

Ως προς την ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία, ο Λεβέντης είπε ότι δεν ζητά υπουργεία ή ανταλλάγματα αλλά θέτει ως προϋπόθεση τα εννιά σημεία που είχε θέσει και στον Αλέξη Τσίπρα. Ήταν η πρώτη τους συνάντηση και όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στους δημοσιογράφους, υπήρχε ένας ηλεκτρισμός από παλιά γύρω από το όνομα Μητσοτάκης, αλλά διαλύθηκε με τη συζήτηση που είχαν οι δύο τους. Είπε δε ότι «με ρώτησε τι είχα στο παρελθόν εναντίον του πατέρα του και του εξήγησα».