4 Απρίλιος 2017, 09:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Απρίλιος 2017, 14:53

Κρυμμένος στη ντουλάπα για 14 ώρες ο ληστής στο Παλαιό Φάληρο

  • Κρυμμένος στη ντουλάπα για 14 ώρες ο ληστής στο Παλαιό Φάληρο
    Στιγμιότυπο από τον αποκλεισμό της περιοχής όπου έγινε η ληστεία στη συμβολή των οδών Μουσών και Θησέως στο Παλαιό Φάληρο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Απίστευτο αλλά συνέβη και μάλιστα κάτω από τη μύτη της Αστυνομίας. Ο ένας από τους δράστες που διέπραξαν ένοπλη ληστεία χθες σε σπίτι στο Παλαιό Φάληρο, για να γλιτώσει κρύφτηκε σε μία από τις ντουλάπες του διαμερίσματος.

Έμεινε εκεί 14 ώρες χωρίς να τον αντιληφθούν οι αστυνομικοί που ερευνούσαν το διαμέρισμα!

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Σήμανση είχε πάρει αποτυπώματα από τις πόρτες τις ντουλάπας, αλλά κανείς δεν κοίταξε πιο μέσα. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, στο διαμέρισμα όπου είχαν ακινητοποιήσει τη γυναίκα και την οικιακή βοηθό χθες το πρωί οι τέσσερις ληστές, στον 8ο όροφο της πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Μουσών και Θησέως, εισέβαλαν πάνω από 20 αστυνομικοί, που είχαν ειδοποιηθεί από τον γιο της 64χρονης, ο οποίος έβλεπε από τις κάμερες τη ληστεία.

Οι αστυνομικοί καταδίωξαν τους ληστές στα μπαλκόνια και συνέλαβαν τους δύο, στον τέταρτο όροφο. Στη συνέχεια, έψαξαν όλα τα διαμερίσματα σχολαστικά, μέχρι που βρήκαν στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου νεκρό τον τρίτο ληστή.

Στο διαμέρισμα της ληστείας, όμως, δεν σκέφτηκε κανείς να ψάξει.

Γύρω στις 23:00 το βράδυ και αφού είχε τελειώσει και η Σήμανση η 64χρονη και η οικιακή βοηθός επέστρεψαν στο σπίτι. Ο γιος της 64χρονης γυναίκας άνοιξε την ντουλάπα γιατί κάτι του μύριζε και έπεσε πάνω στον ληστή, ο οποίος δεν είχε βγάλει την κουκούλα και έτσι δεν είδε το πρόσωπο του. Ο δράστης είχε αφοδεύσει μέσα στην ντουλάπα, πιθανόν από την αγωνία του και αυτό μύρισε στον γιο της γυναίκας.

Μόλις ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο, ο ληστής τον απείλησε με όπλο, διατάζοντας τον να μην φωνάξει, τράπηκε σε φυγή και εξαφανίστηκε, ενώ οι αστυνομικοί τον αναζητούσαν ακόμα στη γειτονιά. Ο γιος της 64χρονης ειδοποίησε την αστυνομία όταν ο δράστης έφυγε, αλλά ήταν πλέον αργά.

Για την υπόθεση διατάχθηκε έρευνα από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και αυτή την ώρα λαμβάνονται καταθέσεις από την Ασφάλεια για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί.