3 Απρίλιος 2017, 18:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Απρίλιος 2017, 23:57

Καλά στην υγεία τους μαθητές από τη Βέροια που βρίσκονται στην Αγία Πετρούπολη

  • Καλά στην υγεία τους μαθητές από τη Βέροια που βρίσκονται στην Αγία Πετρούπολη
    (Φωτ.: EPA / Anatoly Maltsev)

Σε συνεχή επικοινωνία με το παράρτημα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση βρίσκεται το γενικό προξενείο της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη. Όπως έγινε γνωστό, οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου Βέροιας που βρίσκονται εκεί σε εκδρομή είναι καλά, ενώ την ώρα της έκρηξης βρίσκονταν εκτός της πόλης.

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Ρωσία Πάνος Μπεγλίτης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι οι 23 μαθητές του 4ου Γυμνασίου Βέροιας που βρίσκονται εκεί σε εκδρομή, μαζί με τους καθηγητές τους, είναι όλοι καλά, καθώς την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη βρίσκονταν στο Τσάρσκογιε Σελό (Τσαρικό Χωριό), έξω απο την πόλη.

Ο Π. Μπεγλίτης ανέφερε ότι μίλησε με τον καθηγητή των παιδιών, κ. Θεοτοκίδη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι υπάρχει συνεχής επαφή με τον πρόεδρο του ελληνικού συλλόγου, Αλ. Δρεσίδη και την επικεφαλής Νεολαίας, Ελ. Πεχλιβανίδου, προκειμένου να ελέγχονται όσοι βρίσκονται στα όρια της πόλης και να υπάρχει πλήρης καταγραφή της κατάστασης.

Τουλάχιστον 11 οι νεκροί
Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην έκρηξη που σημειώθηκε σε συρμό του μετρό της Αγίας Πετρούπολης και 47 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο την υπουργό Υγείας της χώρας Βερόνικα Σκβορτσόβα. Νωρίτερα, η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή της Ρωσίας είχε γνωστοποιήσει ότι 9 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην έκρηξη που σημειώθηκε καθώς ο συρμός βρισκόταν μεταξύ δύο σταθμών.

Οι Αρχές της Αγίας Πετρούπολης κήρυξαν τριήμερο πένθος στην πόλη μετά την έκρηξη στο μετρό, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνήτη, Αντρέι Κιμπίτοφ, στο Twitter. «Με εντολή του κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης Γκεόργκι Πολτάφτσενκο, από αύριο κηρύσσεται τριήμερο πένθος» αναφέρεται στον λογαριασμό του.