3 Απρίλιος 2017, 14:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Απρίλιος 2017, 14:36

Ληστεία-θρίλερ σε πολυκατοικία στο Παλαιό Φάληρο με έναν νεκρό

  • Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας έως τον τελικό του Κυπέλλου
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Πηδώντας από μπαλκόνι σε μπαλκόνι στον όγδοο όροφο πολυκατοικίας στο Παλαιό Φάληρο, στην οδό Μουσών και Θησέως, προσπάθησαν να διαφύγουν ληστές που εισέβαλαν σε διαμέρισμα ηλικιωμένων και τους ακινητοποίησαν με την απειλή πιστολιού.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 10 το πρωί. Οι δράστες ήταν τέσσερις – τουλάχιστον οι δύο έχουν καταγωγή από τη Γεωργία. Η απόπειρα ληστείας, όμως, έγινε αντιληπτή από τον γιο του ζευγαριού που μένει στο από πάνω διαμέρισμα. Η κινητοποίηση ήταν άμεση και σύντομα κάτω από την πολυκατοικία έφτασαν περιπολικά και μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ.

Δύο από τους ληστές προσπάθησαν να διαφύγουν από τα μπαλκόνια των διπλανών και των από κάτω διαμερισμάτων, αλλά εγκλωβίστηκαν από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν. Ο ένας ληστής έπεσε από τον έβδομο όροφο στο κενό και σκοτώθηκε.

Η αστυνομία αναζητά έναν ακόμα ληστή, ο οποίος θεωρείται οπλισμένος και επικίνδυνος. Οι έρευνες έγιναν και πόρτα-πόρτα προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν είναι ταμπουρωμένος μέσα σε κάποιο διαμέρισμα. Στο σπίτι του ζευγαριού βρέθηκαν τρία πιστόλια και ένας σάκος γεμάτος με χρυσαφικά.