31 Μάρτιος 2017, 11:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιούλιος 2017, 15:16

Μυδομακαρονάδα – Η οικονομική πολυτέλεια της Σαρακοστής!

  • Μυδομακαρονάδα – Η οικονομική πολυτέλεια της Σαρακοστής!

Με διάθεση για πειραματισμό, με ελάχιστο κόστος και σε ελάχιστο χρόνο (όσο χρειάζεται για να βράσουν τα μακαρόνια, δηλαδή), ένας κλασικός ουζομεζές, τα μύδια σαγανάκι, μετατρέπεται σε απολαυστικό και χορταστικό νηστίσιμο γεύμα για τέσσερα άτομα. Δοκιμάστε το!

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. μύδια (ψίχα) φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • ½ φλ. λάδι
  • ¼ φλ. νερό
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά κομμένη σε κρίκους
  • αλάτι, πιπέρι
  • ¼ φλ. χυμό λεμονιού
  • 1 πακέτο μακαρόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα μύδια. Τα απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει όλο το νερό τους.
  2. Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, το λάδι, το νερό, το μαϊντανό, την πιπεριά, αλάτι και πιπέρι.
  3. Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε μέσα τα μύδια και τα αφήνουμε να βράσουν 5΄ μόνο! Δεν πρέπει να βράσουν περισσότερο, γιατί μαζεύουν και σκληραίνουν.
  4. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.
  5. Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα μακαρόνια. Αφού τα στραγγίξουμε, τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τα μύδια και ανακατεύουμε. 


Στο σερβίρισμα μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο ξύσμα λεμονιού.