29 Μάρτιος 2017, 21:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Μάρτιος 2017, 19:13

Η επιστολή των τριών πρώην προέδρων της ΟΣΕΠΕ για τη ΔΙΣΥΠΕ

  • Το νέο ΔΣ της ΟΣΕΠΕ και οι αποφάσεις του 19ου Συνεδρίου για τη ΔΙΣΥΠΕ

Το pontos-news.gr παρουσιάζει την επιστολή που υπογράφουν οι τρεις πρώην πρόεδροι της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη –Γιώργος Τσορακλίδης, Γιώργος Αμαραντίδης και Ιωάννης Μπουρσανίδης– και διαβάστηκε στο συνέδριο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων την Κυριακή 27 Μαρτίου 2017, στη Θεσσαλονίκη:

Αναγκαζόμαστε να γράψουμε αυτή την ανοιχτή επιστολή εξαιτίας της επιστολής των τριών ομοσπονδιών (Αυστραλίας, ΗΠΑ-Καναδά, Ευρώπης) και γιατί πιστεύουμε ότι έχουμε ξεφύγει από τους σκοπούς μας.

Η ενότητα οποιασδήποτε μορφής κερδίζεται με αγώνες και θυσίες και όχι με απειλές και εκβιασμούς.

Αγαπητοί συμπατριώτες, οι μέρες, οι μήνες, τα χρόνια περνούν και το όνειρο παραμένει ανεκπλήρωτο! Οι σημερινές συνθήκες είναι δύσκολες για τον ελληνικό λαό και ακόμη δυσκολότερες για το σύνολο των Ποντίων. Θα πρέπει να δούμε την όλη κατάσταση με ανάλογη σοβαρότητα.

Η Ομοσπονδία μας χρόνια τώρα τόνιζε ότι η ενότητα φέρνει αποτελέσματα. Η συλλογική συνεργασία δημιουργεί και σταθεροποιεί. Εκεί που μπορέσαμε και δουλέψαμε όλοι μαζί είχαμε αποτελέσματα. Εκεί που χωριστήκαμε μείναμε στάσιμοι. Θα αναφερθούμε λίγο στο παρελθόν για να σας αποδείξουμε ότι ορισμένες ενέργειές μας δεν ήταν αυτές που έπρεπε να ήταν και γι’ αυτό δεν μπορέσαμε να φτάσουμε εκεί που έπρεπε να ήμασταν. [...]

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή ΕΔΩ.