29 Μάρτιος 2017, 08:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Μάρτιος 2017, 06:54

Πότε ξεκινά το εορταστικό ωράριο για το Πάσχα

  • Πότε ξεκινά το εορταστικό ωράριο για το Πάσχα
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αρβανιτίδης)

Σε πασχαλινούς «ρυθμούς» μπαίνει από την Πέμπτη, 6 Απριλίου, η αγορά της Αθήνας, με τους καταστηματάρχες να ελπίζουν σε καλύτερο τζίρο μετά την αποκαρδιωτική περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, που «κύλησε» με απώλειες –κατά μέσο όρο– της τάξης του 20%, σε σύγκριση με την περσινή χρονιά.

Σύμφωνα με την πρόταση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, τα εμπορικά καταστήματα στις 6 και 7 Απριλίου θα λειτουργούν από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ και το Σάββατο 8 Απριλίου θα κλείσουν τρεις ώρες νωρίτερα, δηλαδή στις 6 το απόγευμα.

Για την Κυριακή των Βαΐων (9 Απριλίου) προτείνεται να λειτουργήσουν από τις 11 πμ έως τις 6 μμ. Τη Μεγάλη Εβδομάδα, από τη Μ. Δευτέρα (10 Απριλίου) έως και τη Μ. Πέμπτη (13 Απριλίου), τα εμπορικά καταστήματα της Αθήνας θα λειτουργούν από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ και τη Μ. Παρασκευή θα ανοίξουν στη 1 το μεσημέρι και θα κατεβάσουν ρολά στις 7 το απόγευμα.

Το Μεγάλο Σάββατο (15 Απριλίου), τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί έως και τις 3 το μεσημέρι, ενώ την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα 17 Απριλίου θα είναι κλειστά. Τα μαγαζιά θα επανέλθουν στο κανονικό τους ωράριο την Τρίτη 18 Απριλίου.