28 Μάρτιος 2017, 18:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Μάρτιος 2017, 18:10

Χόρεψαν για το 1821 στο 20ό Φεστιβάλ Φολκλορικών Συγκροτημάτων Κέρκυρας

  • Χόρεψαν για το 1821 στο 20ό Φεστιβάλ Φολκλορικών Συγκροτημάτων Κέρκυρας
    (Φωτ.: ΕΡΤ)

Πανδαισία χρωμάτων, ήχων και κινήσεων στο 20ό Φεστιβάλ Φολκλορικών Συγκροτημάτων Κέρκυρας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας στις 24 και 25 Μαρτίου, ως επιστέγασμα των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο.

Πάνω απο 900 χορευτές όλων των ηλικιών από όλη την Ελλάδα, πέντε μουσικά σύνολα, δεκάδες χοροδιδάσκαλοι και εκπρόσωποι των σωματείων έδωσαν το παρών στην εορταστική αυτή εκδήλωση η οποία, κατά το Σύλλογο «Λαοδάμα» που τη διοργάνωσε, αποτελεί εδώ και χρόνια τη μαζικότερη πολιτιστική εκδήλωση στο νησί.

Στις εκδηλώσεις, μεταξύ άλλων, έλαβαν μέρος τα χορευτικά τμήματα της Ευξείνου Λέσχης Κέρκυρας, καταφέρνοντας να ξεσηκώσουν το κοινό σε ποντιακούς ρυθμούς.

«Η Κέρκυρα χορεύει και τιμά τον αγώνα των ηρώων του 1821. Τον τιμά με τον καλύτερο τρόπο, με χορούς και τραγούδια δημιούργημα του ίδιου του λαού, μέσα από τον αγώνα του για επιβίωση, μέσα από τις κοινωνικές του στιγμές, της χαράς ή της λύπης», τόνισε η Μαριλένα Κάντα, χοροδιδάσκαλος στον «Λαοδάμαντα».

Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου Κέρκυρας και της Περιφέρειας Ιόνιων Νήσων, ενώ στο τέλος απονεμήθηκαν αναμνηστικά στους συμμετέχοντες από τον περιφερειάρχη Θεόδωρο Γαλιατσάτο και την αντιπεριφερειάρχη Νικολέτα Πανδή.