28 Μάρτιος 2017, 11:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Μάρτιος 2017, 11:09

Τι κρύβεται πίσω από την αποκάλυψη του Τούρκου δημοσιογράφου για τη δράση της ΜΙΤ στην Ελλάδα

  • Τι κρύβεται πίσω από την αποκάλυψη του Τούρκου δημοσιογράφου για τη δράση της ΜΙΤ στην Ελλάδα
    (Φωτ.: zete.com)

Ο Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, πρώην διευθυντής της εφημερίδας ΖΑΜΑΝ, που αποτελούσε τη ναυαρχίδα του δικτύου Γκιουλέν, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό ότι σύμφωνα με δικές του πληροφορίες, η ΜΙΤ αυξάνει το προσωπικό που πραγματοποιεί μυστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Κατ’ αρχάς, θα πρέπει να αναζητήσουμε τα κίνητρα του δημοσιογράφου.

Γιατί να εκτεθεί στην τουρκική κοινωνία και να κάνει μια τέτοια δήλωση, που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως προδοσία;

Κατά την άποψή μου, η αποκάλυψη του Μποζκούρτ σχετίζεται με τη δράση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, εναντίον στελεχών του δικτύου Γκιουλέν που έχουν καταφύγει στην πατρίδα μας. Άρα, είναι και μια δημόσια προειδοποίηση προς τα μέλη και τους συμπαθούντες τον Γκιουλέν που έχουν καταφύγει και με κάποιο τρόπο διαβιούν στην Ελλάδα, να προσέχουν τις… συναναστροφές τους.


Χακάν Φιντάν (φωτ. kurdistan.net.tr)

Ενισχυτικό της άποψης αυτής είναι το εξής:

Δημοσιεύματα της Süddeutscher Zeitung και των γερμανικών μέσων ενημέρωσης NDR και WDR, στην πρόσφατη Σύνοδο Ασφάλειας των χωρών του ΝΑΤΟ που έγινε στο Μόναχο, ο διοικητής της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν, έδωσε στον Γερμανό ομόλογό του διοικητή της BND Μπρούνο Καλ, έναν κατάλογο με τα πλήρη στοιχεία, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνα και άλλες πληροφορίες, 300 Τούρκων πολιτών που κατοικούν στη Γερμανία και αποτελούν στελέχη του δικτύου του Γκιουλέν, σύμφωνα πάντα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς.

Στον κατάλογο υπήρχαν και τα ονόματα 200 συλλόγων και σχολείων, τα οποία επίσης έχουν ύποπτη δράση, πάντα σύμφωνα με την τουρκική άποψη.

Σημειώνεται ότι στο φάκελο που επιδόθηκε στον Γερμανό αξιωματούχο, υπήρχαν στοιχεία και φωτογραφικό υλικό των καταγγελλόμενων προσώπων που τραβήχτηκε παράνομα.

Ο Μπρούνo Καλ, παρέδωσε τον φάκελο που του έδωσε ο Τούρκος ομόλογός του, στην γερμανική κυβέρνηση, την Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος, στον Ομοσπονδιακό Εισαγγελέα, στην Ομοσπονδιακή Διεύθυνση Ασφάλειας, και στις Διευθύνσεις Αστυνομίας και Προστασίας του Συντάγματος των κρατιδίων της Ομοσπονδίας. 


Μπρούνο Καλ (φωτ.: tagesshau.de)

Στη συνέχεια, οι αρμόδιες υπηρεσίες, ήρθαν σε επαφή με τους Τούρκους πολίτες που είχε παρακολουθήσει παράνομα η ΜΙΤ μέσα στη Γερμανία και τους προειδοποίησε να είναι προσεκτικοί γιατί παρακολουθούνται, να αποφύγουν να επισκεφθούν την Τουρκία και να είναι προσεκτικοί όταν προσέρχονται στις τουρκικές διπλωματικές αρχές!

Οι γερμανικές Αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τον τρόπο αλλά και τα άτομα που συνέλεξαν με παράνομο τρόπο όλες αυτές τις πληροφορίες που συμπεριλαμβάνονται στο φάκελο.

Τέλος, να σημειωθεί ότι προσφάτως, ο διοικητής της BND, Μπρούνο Καλ, σε συνέντευξη που έδωσε στο Spiegel, δήλωσε ότι η Τουρκία προσπαθεί να πείσει τη Γερμανία ότι πίσω από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου βρίσκεται το δίκτυο Γκιουλέν, χωρίς όμως να παρουσιάζει πειστικά στοιχεία και αποδείξεις γι’ αυτό.

Χωρίς να προχωρούμε σε ανάλογες εκτιμήσεις για την Ελλάδα, αν δηλαδή τον ίδιο φάκελο επέδωσε ο διοικητής της ΜΙΤ και στον Έλληνα ομόλογό του, αφήνουμε τους αναγνώστες μας να αναρωτηθούν και να εντοπίσουν το λόγο που ο Τούρκος δημοσιογράφος αναγκάστηκε να προβεί σε δημόσια καταγγελία και προειδοποίηση, για την παράνομη δράση της ΜΙΤ στην Ελλάδα.