28 Μάρτιος 2017, 10:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Μάρτιος 2017, 11:21

Κατάλογο γκιουλενιστών παρέδωσαν οι τουρκικές Αρχές στη Γερμανία

  • Κατάλογο γκιουλενιστών παρέδωσαν οι τουρκικές Αρχές στη Γερμανία
    (Φωτ.: EPA / Henning Kaiser)

Ονόματα και διευθύνσεις 300 ατόμων και 200 σχολείων και ενώσεων, τα οποία η Άγκυρα υποπτεύεται ότι υποστηρίζουν το κίνημα Γκιουλέν στη Γερμανία, φέρεται ότι παρέδωσε τον Φεβρουάριο η MIT στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών της Γερμανίας (BND). Την είδηση μετέδωσαν δύο δίκτυα (NDR, WDR), ενώ αντίστοιχο ρεπορτάζ υπάρχει και στην Süddeutsche Zeitung.

Στη λίστα, δίπλα σε πολλά από τα ονόματα των φερόμενων γκιουλενιστών, υπάρχουν αριθμοί κινητών τηλεφώνων, ακόμα και φωτογραφίες που τραβήχτηκαν χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Εκπρόσωπος της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας σε δηλώσεις του στον Τύπο ανέφερε ότι όσοι βρίσκονται στη λίστα της MIT ειδοποιήθηκαν και τους έγινε σύσταση να μην ταξιδέψουν στη Τουρκία, αλλά και να αποφύγουν τα προξενεία της χώρας τους. Την ίδια ώρα, κύκλοι των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσαν κατάπληκτοι που η Άγκυρα παραδέχεται ανοιχτά ότι κατασκοπεύει Τούρκους πολίτες επί γερμανικού εδάφους.

Εδώ και καιρό, άλλωστε, η γενική Εισαγγελία της Γερμανίας έχει ξεκινήσει έρευνα για το κατά πόσο η τουρκική κοινότητα DITIB μαζεύει πληροφορίες μέσω των τζαμιών και τις στέλνει στην Άγκυρα.