27 Μάρτιος 2017, 21:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μάρτιος 2017, 20:22

Είσοδο Ρώσων πολιτών στην Τουρκία χωρίς διαβατήριο συζητούν Άγκυρα και Μόσχα

  • Είσοδο Ρώσων πολιτών στην Τουρκία χωρίς διαβατήριο συζητούν Άγκυρα και Μόσχα
    Άποψη από το Διεθνές Αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης «Atatürk»

Η Άγκυρα προτίθεται να συζητήσει με τη Μόσχα το θέμα της εισόδου Ρώσων πολιτών στην Τουρκία χωρίς διαβατήριο. Αυτό δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνάντηση που είχε με εκπρόσωπους της ρωσικής κοινότητας στην Αττάλεια.

Ο Μ. Τσαβούσογλου επισήμανε ότι πριν από δύο χρόνια, δηλαδή πριν από το συμβάν με την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, στο ζήτημα αυτό είχε επιτευχθεί σημαντική πρόοδος.

«Εφόσον οι διμερείς σχέσεις αποκαταστάθηκαν και πάλι, μπορούμε να φέρουμε εις πέρας τις συζητήσεις στο θέμα αυτό. Οι τουρκικές αρχές ήδη άρχισαν να τοποθετούν στα αεροδρόμια τα κατάλληλα προγράμματα για την ταυτοποίηση των επισκεπτών. Πρόθεση μας είναι να επαναλάβουμε τις συνομιλίες» δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, το οποίο επικαλείται το ρωσικό Ria Novosti.

Πριν από μερικά χρόνια οι τουρκικές Αρχές είχαν θεσπίσει για τους Ρώσους πολίτες το καθεστώς εισόδου στην χώρα χωρίς βίζα, βάσει του οποίου οι τουρίστες μπορούν να βρίσκονται στην χώρα για διάστημα 60 ημερών. Ο Μ. Τσαβούσογλου επισήμανε, επίσης, πως η εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών συνεχίζεται και πως οι σχέσεις μεταξύ των δύο προέδρων είναι φιλικές.