27 Μάρτιος 2017, 17:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μάρτιος 2017, 16:30

Την ιερή λάρνακα του Οσίου Γεωργίου Καρσλίδη υποδέχθηκαν πιστοί στον Άγιο Νικόλαο Δράμας (φωτο)

  • Την ιερή λάρνακα του Οσίου Γεωργίου Καρσλίδη υποδέχθηκαν πιστοί στον Άγιο Νικόλαο Δράμας (φωτο)
    (Φωτ.: flickr.com)

Την ιερή λάρνακα του Οσίου Γεωργίου Καρσλίδη του Ομολογητού υποδέχθηκαν ιερείς και πιστοί στο ναό του Αγίου Νικολάου Δράμας, το απόγευμα της Παρασκευής 24 Μαρτίου. Ο λαός της Δράμας γιόρτασε με ιδιαίτερη ευλάβεια και κατάνυξη τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και τη Σύναξη του Οσίου Γεωργίου του νέου του Ομολογητού.

Τη λάρνακα υποδέχθηκαν οι μητροπολίτες Αχαλκαλάκι και Κουμούρτο Νικόλαος (εκπρόσωπος του πατριαρχείου Γεωργίας), και Δράμας Παύλος.

Στη συνέχεια εψάλη ο πανηγυρικός Εσπερινός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η Δ΄ στάση των Χαιρετισμών, με τη συμβολή της χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Δράμας, υπό τη διεύθυνση των καθηγητών Κωνσταντίνου Παυλίδη και Νικόλαου Στεφανάκη.


(Φωτ.: flickr.com)

Την επόμενη μέρα ο μητροπολίτης Δράμας χοροστάτησε στον Όρθρο του εορτάζοντος ναού (Ευαγγελιστρίας), και στο τέλος εψάλη δοξολογία για την απελευθέρωση του ελληνικού έθνους. Το απόγευμα της ίδιας μέρας χοροστάτησε στον Εσπερινό στο ναό του Αγίου Νικολάου, όπου χειροθέτησε αναγνώστες τον Κυριάκο Τοπαρλάκη και τον Ξενοφώντα Θεοδωρίδη.

Η Σύναξις του Οσίου Γεωργίου του Ομολογητού εορτάστηκε την Κυριακή, χοροστατούντος του μητροπολίτη Δράμας Παύλου. Στη συνέχεια τελέστηκε δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντος του μητροπολίτη Αχαλκαλάκι και Κουμούρτο Νικολάου, και έγινε λιτανεία των λειψάνων του Οσίου. Μετά το πέρας του Παρακλητικού Κανόνα, επέστρεψε η ιερή λάρνακα στη μονή Αναλήψεως Σίψας, όπου φυλάσσεται.