25 Μάρτιος 2017, 14:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μάρτιος 2017, 20:04

Επιβλητική η στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου (φωτο)

  • Επιβλητική η στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου (φωτο)
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)
  • Επιβλητική η στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου (φωτο)
  • Επιβλητική η στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου (φωτο)

Με μια εντυπωσιακή και επιβλητική στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα κορυφώθηκαν σήμερα οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την παρέλαση των μηχανοκίνητων και πεζοπόρων τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιήθηκε παρόντος του Προέδρου της Δημοκρατίας, της πολιτικής ηγεσίας της χώρας και πλήθος κόσμου. Στα βήματα που πρέπει να γίνουν, για να αλλάξει πορεία η χώρα 196 χρόνια μετά την ελληνική επανάσταση, αλλά και στη σημασία της ενότητας, εστιάζουν τα μηνύματα των κομμάτων.

«Το απαράμιλλο παράδειγμα των προγόνων μας αγωνιστών του 1821 πρέπει να μας εμπνέει και να μας καθοδηγεί στο διηνεκές. Εμείς, οι Έλληνες απανταχού της Γης, έχουμε ιερό χρέος να σφυρηλατήσουμε ένα αρραγές μέτωπο συναπόφασης και συνευθύνης για την υπεράσπιση της πατρίδας και του εθνικού συμφέροντος», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της παρέλασης.

Ο κ. Παυλόπουλος, με αφορμή την σημερινή Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης για τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογράμμισε ότι: «έχουμε το δικαίωμα να υπενθυμίζουμε στους εταίρους μας ότι οι πρόγονοί μας, λίγο πριν από την έναρξη της Εθνεγερσίας, απηύθυναν έκκληση υπέρ της ελευθερίας των Ελλήνων προς τους λαούς της Ευρώπης. Αυτό και μόνον αρκεί για να καταδείξει πόσο η Ελλάδα και οι Έλληνες είναι διαχρονικώς προσανατολισμένοι με συνέπεια προς το ευρωπαϊκό όραμα».

«Η Ελλάδα», τόνισε, «έχει αποφασίσει να ανήκει οριστικά και αμετάκλητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη. Η Ελλάδα δεν νοείται εκτός Ευρώπης αλλά και η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι αυτό για το οποίο ιδρύθηκε χωρίς την Ελλάδα στους κόλπους της» και κατέληξε λέγοντας ότι: «Έτσι πορευόμαστε –με την συντριπτική πλειοψηφία των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων ενωμένη προς την κατεύθυνση αυτή– τον ευρωπαϊκό μας δρόμο, χωρίς αμφιβολία ή σκεπτικισμό, πρωτοστατώντας και στον κοινό αγώνα για να ξαναβρεί η ΕΕ τις ιδρυτικές της ρίζες, πάνω στις οποίες μπορεί και πρέπει να εξελιχθεί κατά τον προορισμό της».

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να απαντήσουν σε οποιαδήποτε πρόκληση, προσπάθειες προσβολής της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε δήλωση του μετά το τέλος της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης. «Η εθνική μας άμυνα είναι θωρακισμένη κυρίως από το μεγαλύτερο όπλο που είναι το υψηλό ηθικό και το ανθρώπινο δυναμικό», συνέχισε και ευχαρίστησε τα στελεχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τους εθνοφύλακες.

Ο κ. Καμμένος παρατήρησε ότι το μήνυμα του ελληνικού λαού με την παρουσία του στη σημερινή μεγαλειώδη παρέλαση είναι ένα μήνυμα ενότητας του λαού με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και ένα μήνυμα αμέριστης συμπαράστασης του συνόλου του ελληνικού λαού προς τα στελέχη των ΕΔ. «Τιμούμε τους ήρωες του 1821, τιμούμε εκείνους όλους όσοι έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος», κατέληξε.