25 Μάρτιος 2017, 11:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μάρτιος 2017, 12:59

Ο μητροπολίτης Χίου ευχήθηκε για την 25η Μαρτίου με στίχους από Ασλανίδου (βίντεο)

Με στίχους από το τραγούδι της Μελίνας Ασλανίδου «Δεν σε φοβάμαι» συνοδεύτηκε το μήνυμα του μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Μάρκου για την 25η Μαρτίου. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα politischios.gr, στο πλαίσιο της έπαρσης της μεγάλης σημαίας στον κεντρικό λιμένα του νησιού, ο μητροπολίτης είπε χαρακτηριστικά: «Θα περιορίσουμε τη δήλωσή μας στο στίχο ενός τραγουδιού. Ένα μήνυμα και προς την Ανατολή και προς τη Δύση: Δεν σε φοβάμαι, με την Ελλάδα εγώ ξυπνάω και κοιμάμαι. Χρόνια πολλά».

Να θυμίσουμε ότι πριν από 1,5 χρόνο περίπου, αυτό το τραγούδι της δημοφιλούς ερμηνεύτριας, που έχει ρίζες από τον Πόντο, είχε αποτελέσει πηγή έμπνευσης για δύο Έλληνες στο διαδίκτυο όπου δημιούργησαν ένα συγκινητικό βίντεο, το οποίο είχε γίνει viral. Οι δύο δημιουργοί «πάτησαν» πάνω στους στίχους που έγραψε ο Κυριάκος Ντούμος και το «έντυσαν» με εικόνες Ελλάδας και με το μήνυμα «Δε σε φοβάμαι».

Χθες πάντως, στη Χίο, η έπαρση της μεγάλης σημαίας των 150 τμ στον νότιο λιμενοβραχίονα, που συνοδεύτηκε από το εμβατήριο και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, προκάλεσε έντονα συναισθήματα στους πολίτες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. «Ο πόθος του λαού μας για ελευθερία και ανεξαρτησία με όποιο τίμημα και όποιο κόστος, δικαιώθηκε. Τιμή και δόξα στους αθάνατους νεκρούς του 1821», ανέφερε από την πλευρά του ο αντιπεριφεριάρχης Στ. Κάρμαντζης.