23 Μάρτιος 2017, 14:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Μάρτιος 2017, 15:17

Δύο Έλληνες ελαφρά τραυματίες στο χτύπημα στο Λονδίνο

  • Δύο Έλληνες ελαφρά τραυματίες στο χτύπημα στο Λονδίνο
    (Φωτ.: EPA / Facundo Arrizabalaga)

Τα ελαφρά τραύματα που υπέστησαν κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο το απόγευμα της Τετάρτης είναι και η αιτία για τη σύγχυση σχετικά με τους δύο Έλληνες που βρίσκονταν στη γέφυρα του Ουέστμινιστερ, και συγκαταλέγονται μεταξύ των τραυματιών. Και αυτό διότι η ανακοίνωση έγινε από την Τερέζα Μέι στο βρετανικό Κοινοβούλιο, την ώρα που το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν είχε στοιχεία για Έλληνες πολίτες.

Νεότερες πληροφορίες, που επιβεβαιώνονται και από το ΥΠΕΞ, αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα ζευγάρι που επί τόπου δεν χρειάστηκε τις πρώτες βοήθειες, αλλά αργότερα πήγε μόνο του σε κάποιο από τα νοσοκομεία της περιοχής. Εκεί, αφού τους περιποιήθηκαν τα τραύματα, τους άφησαν να φύγουν και δεν τους κράτησαν για νοσηλεία.

Στην ομιλία της η Βρετανίδα πρωθυπουργός ανέφερε ότι, εκτός από τους δύο Έλληνες, υπάρχουν άλλοι 12 Βρετανοί τραυματίες, μικρά παιδιά από τη Γαλλία, δύο πολίτες Ρουμανίας, τέσσερις Νοτιοκορεάτες, ένας Γερμανός, ένας Πολωνός, ένας Κινέζος και ένας Αμερικανός.

Ο συνολικός απολογισμός της διπλής τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο είναι τρεις νεκροί και 40 τραυματίες – νεκρός είναι και ο δράστης.

«Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από έναν και μόνο δράστη», είπε η Τερέζα Μέι και τόνισε ότι πρόκειται για άνδρα γεννημένο στη Βρετανία ο οποίος στο παρελθόν είχε βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της MI5 ως βίαιος εξτρεμιστής. Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, δεν βρισκόταν υπό έρευνα· η ταυτότητά του αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

«Ένας τρομοκράτης ήρθε σε έναν τόπο όπου άνθρωποι όλων των εθνικοτήτων και πολιτισμών συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν τι σημαίνει να είσαι ελεύθερος. Και έβγαλε το μίσος αδιακρίτως κατά αθώων ανδρών, γυναικών και παιδιών», κατέληξε η πρωθυπουργός.