14 Οκτώβριος 2013, 08:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:59

Ινδία: Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς σε ινδουιστικό ναό

  • Ινδία: Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς σε ινδουιστικό ναό

Ινδία: Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς σε ινδουιστικό ναό

Τουλάχιστον 109 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 133 τραυματίστηκαν όταν ποδοπατήθηκαν κοντά σε έναν ινδουιστικό ναό στο κεντρικό κρατίδιο της Ινδίας Μάντια Πραντές, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της αστυνομίας. «Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για 109 νεκρούς και 133 τραυματίες», δήλωσε τηλεφωνικά ο Ανάντ Μίσρα, αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας. Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 91 νεκρούς.

Το δυστύχημα σημειώθηκε κοντά σε ναό της περιφέρειας Ντάτια, όταν περίπου 20.000 άνθρωποι βρίσκονταν σε γέφυρα πάνω από τον ποταμό Σιντ, είχε ανακοινώσει χθες η αστυνομία. Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, μια φήμη ότι η γέφυρα κινδύνευε να καταρρεύσει επειδή την είχε χτυπήσει ένα τρακτέρ, προκάλεσε τον πανικό του πλήθους. Οι προσκυνητές πέθαναν από ασφυξία και άλλοι από πνιγμό, αφού έπεσαν στο ποτάμι.

Οι ινδουιστές γιορτάζουν αυτή την περίοδο το Ναβαράτρι, προς τιμήν της θεάς Ντούργκα. Η γιορτή προσελκύει εκατομμύρια ανθρώπους στους ναούς. Το πλήθος είχε συρρεύσει από νωρίς το πρωί στην τοποθεσία για να γιορτάσει το τέλος του Ναβαράτρι και περίπου 400.000 πιστοί ήταν ήδη παρόντες γύρω από το ναό Ρατανγκάρ, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση περίπου 350 χλμ. από το Μποπάλ, την πρωτεύουσα του κρατιδίου.

Αυτόπτες μάρτυρες υποστήριξαν πως η αστυνομία επιτέθηκε στο πλήθος με βαριά ξύλινα ραβδιά, κάτι που οι δυνάμεις της τάξης διέψευσαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ