21 Μάρτιος 2017, 12:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Μάρτιος 2017, 13:16

Η Αντιτρομοκρατική «ξεσκονίζει» τα οκτώ τρομοδέματα

  • Η Αντιτρομοκρατική «ξεσκονίζει» τα οκτώ τρομοδέματα
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής βρίσκονται τα οκτώ τρομοδέματα που εντοπίστηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι. Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι η έρευνα θα διαρκέσει αρκετό διάστημα, καθώς τα παγιδευμένα δέματα αφού απενεργοποιηθούν θα μεταφερθούν στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας για αποτυπώματα, DNA και άλλα στοιχεία.

Τουλάχιστον ένα από τα τρομοδέματα είναι ίδιο με αυτά που εστάλησαν στο Βερολίνο για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και στο ΔΝΤ στο Παρίσι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, που παραμένει σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλα παγιδευμένα δέματα, και τα οκτώ πακέτα ταχυδρομήθηκαν από εξωτερικά γραμματοκιβώτια και δεν φέρουν σφραγίδες. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν τις περιοχές από τις οποίες εστάλησαν για την περίπτωση που κάμερες έχουν καταγράψει τους δράστες.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει επίσημα γνωστό ποιοι ήταν οι παραλήπτες. Ωστόσο αστυνομική πηγή που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επιβεβαίωσε ότι ένα δέμα προοριζόταν για τον Γερούν Ντάισελμπλουμ και ένα δεύτερο για αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο οποίος όμως δεν είναι ο Μάριο Ντράγκι. Ως αποστολέας σε ένα φάκελο αναφέρεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Όλα τα ονόματα που υπάρχουν στους φακέλους θα ανακοινωθούν, πιθανότατα σήμερα, αφού ολοκληρωθεί η ενημέρωση από την Αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.