20 Μάρτιος 2017, 23:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Μάρτιος 2017, 23:22

Φορολογική εξομοίωση βουλευτών-πολιτών

  • Φορολογική εξομοίωση βουλευτών-πολιτών
    Κατερίνα Παπανάτσιου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Σε μία προσπάθειά της να αμβλυνθούν οι αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν μέσα στο σαββατοκύριακο, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου διευκρίνισε τη Δευτέρα ότι η εισφορά αλληλεγγύης των βουλευτών εξομοιώθηκε με εκείνην που ισχύει για όλους τους φορολογούμενους. Προανήγγειλε ότι το ίδιο θα γίνει συνολικά και με τη φορολογία των εισοδημάτων τους.

Παράλληλα, με διευκρινιστική ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας αποσαφήνισε ότι οι συντάξεις των βουλευτών δεν εξαιρούνται από τις περικοπές.

«Οι μόνες κατηγορίες συνταξιούχων του Δημοσίου που έχουν εξαιρεθεί από την εφαρμογή του νόμου, είναι αυτές που αναφέρονται ρητά στο άρθρο 4 του ν.4387/2016 (πολεμικές συντάξεις, συντάξεις Εθνικής Αντίστασης, συντάξεις λογοτεχνών-καλλιτεχνών, προσωπικές συντάξεις, συντάξεις λόγω ανικανότητας που προήλθε πρόδηλα και αναμφισβήτητα εξαιτίας της υπηρεσίας και ένεκα ταύτης)», σημειώνεται στην ανακοίνωση. Τονίζεται δε πως, «τα παραπάνω σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγονται εξαίρεση των βουλευτών και αιρετών α’ και β’ βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».