20 Μάρτιος 2017, 23:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Μάρτιος 2017, 22:44

Από θαύμα ζωντανοί όλοι οι επιβάτες αεροσκάφους που συνετρίβη στο Σουδάν

  • Από θαύμα ζωντανοί όλοι οι επιβάτες αεροσκάφους που συνετρίβη στο Σουδάν

Αδιανόητο να φανταστεί κάποιος που βλέπει τα συντρίμμια του αεροσκάφους ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν επιζώντες. Και όμως οι 45 επιβαίνοντες βγήκαν ζωντανοί από το αεροσκάφος που έπεσε πάνω σε όχημα της πυροσβεστικής και συνετρίβη κατά την προσγείωσή του, σε αεροδρόμιο του Νότιου Σουδάν.

 Ασθενοφόρα μετέφεραν τους 37 επιβαίνοντες από το αεροδρόμιο στο νοσοκομείο, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές, χωρίς να διευκρινίσουν την κατάσταση των υπολοίπων 8 επιβαινόντων.

Διαβεβαίωσαν όμως πως δεν υπάρχει κανένας νεκρός.

Σύμφωνα με τον Πολ Τσαρλς, μηχανικό στο αεροδρόμιο, και τον Λόρενς Γιούνισεν, δημοσιογράφο του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού Η Φωνή της Ελπίδας, που μίλησαν τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο, κάποιοι από τους επιβάτες κατάφεραν να βγουν μόνοι τους από το αεροπλάνο, που έπιασε φωτιά μετά τη σύγκρουση.

Σύμφωνα με τον Τσαρλς, το ατύχημα πιθανόν οφειλόταν στις κακές μετεωρολογικές συνθήκες: «Η ορατότητα δεν ήταν καλή και (το αεροσκάφος) προσγειώθηκε από ανατολάς προς δυσμάς και συνετρίβη στο διάδρομο. Ο καιρός ήταν άσχημος, γι' αυτό συνετρίβη. Πιστεύω ότι ο πιλότος δεν έβλεπε καλά τον διάδρομο».

«Ορισμένοι άνθρωποι βγήκαν μόνοι τους από το αεροπλάνο, άλλους τους έβγαλαν. Μόνο το πίσω μέρος του αεροπλάνου απομένει, το υπόλοιπο κάηκε», πρόσθεσε.