20 Μάρτιος 2017, 21:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Μάρτιος 2017, 00:23

Οκτώ φάκελοι-βόμβες εντοπίστηκαν στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ

  • Οκτώ φάκελοι-βόμβες εντοπίστηκαν στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ
    Το κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Οκτώ φάκελοι-βόμβες πανομοιότυποι με τους δύο που εστάλησαν στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας και στο γραφείο του ΔΝΤ στο Παρίσι, εντοπίστηκαν το πρωί της Δευτέρας στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι. Οι φάκελοι κατασχέθηκαν από την Αστυνομία και μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ, προκειμένου να εξεταστούν για ίχνη DNA και αποτυπώματα. 

Γνωστοί αξιωματούχοι, κυρίως οικονομικοί παράγοντες κυβερνήσεων χωρών-μελών της ΕΕ καθώς και διεθνών οικονομικών οργανισμών σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, αναφέρονται ως παραλήπτες , σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες αστυνομικές πηγές.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι συγκεκριμένοι φάκελοι δεν αναγράφουν ως αποστολείς εν ενεργεία πολιτικά πρόσωπα, όπως οι δύο προηγούμενοι, στο Βερολίνο και στο Παρίσι, αλλά πανεπιστημιακούς καθηγητές οικονομίας και οικονομολόγους, εκ των οποίων, ο ένας τουλάχιστον, διετέλεσε και σε θέση κυβερνητική στο παρελθόν.

Πληροφορίες, δε, που δεν επιβεβαιώνονται επισήμως, αναφέρουν ότι παραλήπτης ενός εκ των οκτώ φακέλων ήταν ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενώ ένα άλλο προοριζόταν για τον κοινοτικό Επίτροπο, Πιέρ Μοσκοβισί.