20 Μάρτιος 2017, 18:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Μάρτιος 2017, 18:09

Η τουρκική εφημερίδα «Milliyet» για το γήπεδο της ΑΕΚ

  • Η τουρκική εφημερίδα «Milliyet» για το γήπεδο της ΑΕΚ

Στη στήλη Skorer της ιστοσελίδας της Milliyet γίνεται εκτενής αναφορά στο σχέδιο της ΑΕΚ για την κατασκευή της «Αγια-Σοφιάς» στο χώρο όπου υπήρχε το προηγούμενο γήπεδο, στην αρνητική στάση του δημάρχου Ν. Φιλαδέλφειας Άρη Βασιλόπουλου, που έβγαλε στο δρόμο τον κόσμο της Ένωσης, αλλά και στην παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα για να αρθεί το διαφαινόμενο αδιέξοδο.

Με τίτλο στο άρθρο «Η "Αγια-Σοφιά" έκανε άνω κάτω την Ελλάδα», η τουρκική εφημερίδα σχολιάζει θετικά τις προσπάθειες των ανθρώπων της ΑΕΚ να κατασκευάσουν το νέο γήπεδο της ομάδας η οποία «ιδρύθηκε από Έλληνες της Κωνσταντινούπολης» και σημειώνει τα προβλήματα που δημιούργησαν εκείνοι που αντιτίθενται στην υλοποίηση του συγκεκριμένου project.

«Οι οπαδοί της ΑΕΚ βγήκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν. Περίπου 8.000 βγήκαν στους δρόμους όπου θα χτιστεί το γήπεδο ενώ φώναξαν και συνθήματα κατά του δημάρχου. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον δήμαρχο και του ζήτησε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες», τονίζεται μεταξύ άλλων ενώ έχει ενδιαφέρον και ένα μικρό βιντεάκι που παρουσιάζεται από την διαδικτυακή έκδοση της Milliyet.

Δείτε το αφιέρωμα εδώ.