20 Μάρτιος 2017, 16:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Μάρτιος 2017, 15:47

Σε πάνω από 1 εκατ. Ρώσους τουρίστες στοχεύει η Ελλάδα

  • Σε πάνω από 1 εκατ. Ρώσους τουρίστες στοχεύει η Ελλάδα
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Το 2016 έδειξε την τάση και, όπως φαίνεται ήδη από τις προκρατήσεις, το 2017 θα ακολουθήσει την ανοδική πορεία της περασμένης χρονιάς. Ο λόγος για τις αφίξεις Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα, οι οποίες πέρσι έφτασαν τις 900.000 δημιουργώντας την προσδοκία ότι φέτος θα ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο.

Ήδη τους πρώτους μήνες οι προκρατήσεις είναι διπλάσιες, όπως προέκυψε και από τη Διεθνή Έκθεση ΜΙΤΤ 2017 που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα. Ο ΕΟΤ συμμετείχε με περίπτερο και 33 εκθέτες, αποσπώντας μάλιστα το βραβείο της καλύτερης παρουσίας στη φετινή έκθεση.

Οι tour operators που επισκέφθηκαν το περίπτερο επιβεβαίωσαν τον αυξημένο αριθμό των κρατήσεων, ενώ σύμφωνα με το γραφείο του ΕΟΤ στη Ρωσία οι μετρήσεις στις τουριστικές διαδικτυακές πλατφόρμες αναζήτησης διακοπών εμφανίζουν το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα να κινείται ανοδικά.

Μάλιστα, όπως επισημάνθηκε από τους εκπροσώπους των ελληνικών προξενικών Αρχών, τους πρώτους δύο μήνες του 2017 οι θεωρήσεις βίζα αυξήθηκαν κατά 100 έως 200%, γεγονός που επιβεβαιώνει την εκτίμηση για σημαντική ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία φέτος.