13 Οκτώβριος 2013, 10:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:59

Ο Φιλάρετος Καλτσίδης δεν ξεχνά την ποντιακή καταγωγή του

  • Ο Φιλάρετος Καλτσίδης δεν ξεχνά την ποντιακή καταγωγή του

Ο Φιλάρετος Καλτσίδης που είναι ο πλουσιότερος Έλληνας στον κόσμο για το έτος 2013, δεν ξεχνά την ποντιακή του καταγωγή.

Η περιουσία του εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια και  κατέχει την 175η θέση στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο σύμφωνα με το αμερικανικό επιχειρηματικό περιοδικό Forbes και την 22η θέση στη Ρωσία.

Βιογραφία

Έχει γεννηθεί στις 26 Μαΐου του 1963 στο ελληνικό χωριό Ταρσόν της περιφέρειας Τσάλκας της Γεωργίας, από Πόντιους γονείς. Το 1991 αποφοίτησε από το Ινστιτούτο Εξόρυξης της Μόσχας και είναι διδάκτωρ των οικονομικών επιστημών.

Προσωπική ζωή

Ο Φιλάρετος είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά μια κόρη και έναν γιο. Ο τόπος μόνιμης διαμονής του είναι στη Ρωσία, όμως είναι συχνές οι εμφανίσεις του ιδιαιτέρως την καλοκαιρινή περίοδο στην Ελλάδα, πού ταξιδεύει με το πολυτελές σκάφος του. Επισκέφθηκε την Κορώνη την οποία λάτρεψε κι έτσι απέκτησε εκεί μια εντυπωσιακή έπαυλη, όπου έκανε και το γάμος της κόρης του.

Δεν ξεχνά την ποντιακή καταγωγή του

Ο Φιλάρετος Καλτσίδης δεν ξεχνά την ποντιακή καταγωγή του και στα οικογενειακά γλέντια η ποντιακή λύρα και τα ποντιακά τραγούδια έχουν την τιμητική τους. Στα 48α γενέθλιά του εκτός από τον Αντώνη Ρέμο (Πόντιος κι αυτός), ήταν καλεσμένος και ο βραβευμένος ως ο καλύτερος ερμηνευτής παραδοσιακού οργάνου στο Ηνωμένο Βασίλειο κ. Ματθαίος Τσαχουρίδης.

Αλλά και στο γάμο της κόρης του που έγινε στην εξοχική κατοικία του στην Κορώνη το τριήμερο γλέντι περιελάμβανε και ποντιακή βραδιά.

Ο Φ. Καλτσίδης τον Ιανουάριο του 2013 προσέφερε στον Δήμο Καλαμάτας 55.000 ευρώ, για την αποκατάσταση του Θεάτρου, ενώ δέχεται βροχή προτάσεων για επενδύσεις και συμμετοχή σε επιχειρηματικά σχήματα.

Πιθανόν να ακολουθήσει τα χνάρια του επίσης ποντιακής καταγωγής Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος έχει μπει δυναμικά στο χορό των ελληνικών επενδύσεων.

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr 

Σχετικά άρθρα:

Ο πλουσιότερος Έλληνας του κόσμου είναι Πόντιος!

Ο Πόντιος ολιγάρχης Φιλάρετος Καλτσίδης έκανε το γάμο της χρονιάς

Ποντιακό γλέντι στο γάμο της κόρης του Φιλάρετου Καλτσίδη