19 Μάρτιος 2017, 09:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μάρτιος 2017, 09:09

Κορυφαίος προορισμός για τους Γάλλους η Ελλάδα

  • Κορυφαίος προορισμός για τους Γάλλους η Ελλάδα
    (Φωτ.: facebook.com / visitgreece.gr)

Στο Σαλόνι Τουρισμού που διοργανώνεται φέτος για 42η χρονιά στο Παρίσι (έως την Κυριακή 19 Μαρτίου στην Porte de Versailles) οι ταξιδιωτικοί πράκτορες από τη Γαλλία και όλον τον κόσμο παρουσιάζουν περισσότερους από 500 τουριστικούς προορισμούς στους 100.000 και πλέον επισκέπτες της εκδήλωσης.

Οι τέσσερις κορυφαίοι προορισμοί (σε ό,τι αφορά την Ευρώπη) είναι η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ελλάδα και η Ιταλία.

Η διαδικτυακή έκδοση της Figaro υπογραμμίζει ότι πιο ελκυστικοί προορισμοί είναι εκείνοι που «κερδίζουν» τους ταξιδιώτες που αγαπούν την περιπέτεια. «Σε ό,τι αφορά το ενδιαφέρον των πελατών και τις πωλήσεις για τη θερινή περίοδο των διακοπών, στην κορυφή βρίσκονται η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ελλάδα και η Ιταλία. Ακολουθούν σε απόσταση οι ΗΠΑ, η Κούβα και ο Καναδάς, που παραμένουν σταθερές τουριστικές αξίες. Βλέπουμε επίσης να αναδύονται δυναμικά ως προορισμοί το Ιράν και η Κύπρος. Τέλος, διαπιστώνουμε μια ελαφρά ανάκαμψη της Τυνησίας» δηλώνει στη γαλλική εφημερίδα η Μαριάν Σαντερναγκόρ, διευθύντρια του Σαλονιού Τουρισμού.

Οι Γάλλοι είναι συνήθως ανήσυχοι και απαιτητικοί ταξιδιώτες. «Περίπου 1,5 εκατομμύρια ευκατάστατοι Γάλλοι αναζητούν την καινοτομία και τον πολιτισμό σε νέους προορισμούς» εξηγεί στη Figaro ο Ντιντιέ Αρινό, πρόεδρος της Protourisme.