17 Μάρτιος 2017, 19:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μάρτιος 2017, 19:34

Χίτλερ «έντυσε» τη Μέρκελ τουρκική εφημερίδα

  • Χίτλερ «έντυσε» τη Μέρκελ τουρκική εφημερίδα
    Από το πρωτοσέλιδο της «Günes»

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Günes αφιέρωσε το πρωτοσέλιδο της Παρασκευής στην Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, την οποία παρουσιάζει σαν Χίτλερ, τη στιγμή που μαίνεται η κρίση στις σχέσεις της Άγκυρας με την ΕΕ. Η Μέρκελ εμφανίζεται στο φωτομοντάζ με μουστάκι και στολή Ναζί. «Χίτλερ στο γυναικείο», είναι ο τίτλος της εφημερίδας  που συνοδεύεται από έναν αγκυλωτό σταυρό, τη φράση «FrauHitler», και τη σημείωση «η άσχημη θεία».

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει κατηγορήσει δημόσια τη Γερμανία και την Ολλανδία για «ναζιστικές πρακτικές», μετά την απαγόρευση από τις δύο χώρες συγκεντρώσεων στο έδαφός τους υπέρ του δημοψηφίσματος του Απριλίου, που αφορά στη συνταγματική αναθεώρηση και στην ενίσχυση των εξουσιών του.

«Αγκαλιάζοντας τις τρομοκρατικές οργανώσεις [...] η Γερμανία βάζει όλη την Ευρώπη εναντίον της Τουρκίας» γράφει η «Günes» στον υπότιτλό της.

Η εφημερίδα ενστερνίζεται πλήρως τη θέση της τουρκικής κυβέρνησης που κατηγορεί ανοιχτά το Βερολίνο ότι προστατεύει τους Κούρδους αυτονομιστές και τους φερόμενους ως πραξικοπηματίες της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα δημοσίευσε ένα άλλο φωτομοντάζ της καγκελαρίου με μουστάκι σαν βούρτσα να απευθύνει τον χαιρετισμό των Ναζί, υπό τον τίτλο: «Δεν υπάρχει διαφορά με τον Χίτλερ».