12 Οκτώβριος 2013, 14:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:59

Η ιερά εικόνα της Παναγίας Σουμελά στην Αργυρούπολη

  • Η θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Σουμελά στο Κιλκίς

Η ιερά εικόνα της Παναγίας Σουμελά στην Αργυρούπολη

Ο Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας Αργυρουπόλεως Αττικής έχει την ιδιαίτερη ευλογία στις 17 Οκτωβρίου του 2013 ημέρα Πέμπτη, να υποδεχθεί πιστό αντίγραφο της εικόνα της Παναγίας της Σουμελά που φυλάσσεται μόνιμα στο Βέρμιο.

Μετά από αίτημα και πολλές ενέργειες του Συλλόγου της ένωσης Ποντίων Αργουρουπόλεως, ο Μητροπολίτης Βεροίας έφτιαξε ακριβές αντίγραφο το οποίο θα τοποθετηθεί μόνιμα στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας Αργυρουπόλεως.

Οι Πόντιοι της Αττικής καθώς και κάθε πιστός θα μπορούν να πηγαίνουν στην Αγία Βαρβάρα Αργυρουπόλεως για να προσκυνούν το εικόνισμα πιστό αντίγραφο κατά παν.

Η υποδοχή της εικόνας θα γίνει Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στις 6:00 μ.μ., στη συμβολή των οδών Γερουλά και 25ης Μαρτίου. Θα ακολουθήσει πομπή με τον Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ. Συμεών και τον Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων ο οποίος θα συνοδέψει την μεταφορά της Ιερής εικόνας από τη Βέροια και θα την παραδώσει.

Η πομπή θα ολοκληρωθεί την πορεία της στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας όπου και θα ακολουθήσει πανηγυρικός εσπερινός.

Το σημαντικό αυτό γεγονός αποτελεί «ένα Πανηγύρι πριν από το Πανηγύρι της εορτής της Αγίας Βαρβάρας», το οποίο αξίζει να το διαδώσουμε ώστε να δώσουμε όλοι μαζί την ημέρα εκείνη δυναμική παρουσία και να υποδεχθούμε επάξια την Παναγιά μας, σε μια πόλη που είναι από την πατρίδα της εικόνας αυτής, από τον Πόντο.

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr

Διαβάστε ακόμα:

17 Οκτ 2013: Υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Σουμελά στην Αργυρούπολη