16 Μάρτιος 2017, 12:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Μάρτιος 2017, 12:25

Ο Τριντό τελετάρχης στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου στο Μόντρεαλ

  • Ο Τριντό τελετάρχης στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου στο Μόντρεαλ
    (Φωτ.: CBC / Sarah Leavitt)

Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων στον κόσμο, και κάθε του εμφάνιση προκαλεί… κύματα ενθουσιασμού. Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό είτε φορώντας κοστούμι, είτε μόνο με πουκάμισο και τα μανίκια σηκωμένα στο στυλ που καθιέρωσε ο Μπαράκ Ομπάμα, δεν χάνει την ευκαιρία να δίνει το παρών σε εκδηλώσεις. Το ίδιο, και με το παραπάνω, ισχύει για τις εκδηλώσεις της ελληνικής κοινότητας του Μόντρεαλ.

«Ο πρωθυπουργός οργανώνει το πρόγραμμά του προκειμένου να είναι πάντα στην εθνική παρέλαση των Ελλήνων», είχε δηλώσει πέρσι η εκπρόσωπος Τύπου. Έτσι, το 2016 ο Τζάστιν Τριντό, κρατώντας την ελληνική σημαία, χαμογελώντας και χαιρετώντας, παρακολούθησε την παρέλαση, για πρώτη φορά ως πρωθυπουργός. «Είναι φυσικό για εμάς να τον βλέπουμε. Αυτή είναι η πέμπτη ή έκτη φορά που έρχεται», δήλωσαν οι ομογενείς στο CBC.


Το tweet του Τζάστιν Τριντό για την 25η Μαρτίου 2016

Το ίδιο αναμένεται να κάνει και φέτος, μόνο που αυτή τη φορά θα είναι επικεφαλής. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ Νίκος Παγώνης κατά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός του Καναδά θα είναι ο τελετάρχης της παρέλασης. Μάλιστα, ο Τζάστιν Τριντό θα παραστεί και στη δοξολογία που θα γίνει στο ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Καναδά Σωτήριου.

Η φετινή παρέλαση στο Μόντρεαλ θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Κυριακής 26 Μαρτίου. Την ελληνική κυβέρνηση, αναφέρει το greekpost.ca, θα εκπροσωπήσει το υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα απόδημου ελληνισμού, Τέρενς Κουίκ.