12 Οκτώβριος 2013, 12:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:59

Ανοιχτά και Κυριακή και με εκπτώσεις τα καταστήματα

  • Πότε αρχίζουν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις 2013;

Ανοιχτά και Κυριακή και με εκπτώσεις τα καταστήματα.

Στις 3 Νοεμβρίου γίνεται η πρεμιέρα για να παραμένουν τα εμπορικά καταστήματα ανοιχτά και τις Κυριακές, ενώ για πρώτη φορά μετά από τη δημοσίευση του νέου νόμου θα πραγματοποιηθεί και δεκαήμερο προσφορών.

Το δεκαήμερο προσφορών θα ξεκινήσει την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 9 Νοεμβρίου. Σύμφωνα μάλιστα με τον νόμο που δημοσιεύτηκε στις 8 Αυγούστου, τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά και την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου με προτεινόμενο ωράριο από τις 11:00 – 18:00.

Με βάση τον ίδιο νόμο τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά άλλες δύο Κυριακές πριν από τα Χριστούγεννα, δηλαδή στις 15/12 και στις 22/12.

Σε εκκρεμότητα παραμένει αν θα υπάρξει περαιτέρω απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων και για περισσότερες Κυριακές, με τους Αντιπεριφερειάρχες να πρέπει μέχρι τις 8 Νοεμβρίου να ανακοινώσουν αν θα δοθεί στα καταστήματα η δυνατότητα λειτουργίας επιπλέον των επτά Κυριακών που έχουν νομοθετηθεί.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες στην πλειοψηφία τους οι περιφέρειες δεν έχουν σκοπό να προχωρήσουν σε περαιτέρω απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, αφού αντιτίθενται οι καταστηματάρχες.

Πηγή: star.gr