14 Μάρτιος 2017, 12:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Μάρτιος 2017, 12:41

Ένα αξέχαστο ποντιακό γλέντι στο χορό της ιστορικής Ένωσης Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας (φωτο, βίντεο)

 • Ένα αξέχαστο ποντιακό γλέντι στο χορό της ιστορικής Ένωσης Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας (φωτο, βίντεο)
  Πολύ σύντομα άδειασαν τα τραπέζια και γέμισε η... πίστα (φωτ.: Βασίλης Τσενκελίδης)
 • Ένα αξέχαστο ποντιακό γλέντι στο χορό της ιστορικής Ένωσης Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας (φωτο, βίντεο)
  Η γενική γραμματέας της Ένωσης, Χριστίνα Χαφουσίδου, με την πρόεδρο Αναστασία Ιωαννίδη-Ποιμενίδη
 • Ένα αξέχαστο ποντιακό γλέντι στο χορό της ιστορικής Ένωσης Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας (φωτο, βίντεο)
  Ο Δημήτρης Καρασαββίδης επί το έργον
 • Ένωση Ποντίων Πειραιώς Κερατσινίου Δραπετσώνας τιμά τα θύματα της Γενοκτονίας – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
  Έτος ιδρύσεως, 1923...

Από νωρίς το μεσημέρι γέμισε η αίθουσα της Ένωσης Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας την Κυριακή 12 Μαρτίου, για τον πολυαναμενόμενο ετήσιο χορό που ξεχώρισε αμέσως λόγω του πλούσιου καλλιτεχνικού του προγράμματος.

Η πρόεδρος του ιστορικού συλλόγου Αναστασία Ιωαννίδη-Ποιμενίδη απηύθυνε ένα σύντομο καλωσόρισμα στα μέλη και τους φίλους που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, αφήνοντας άφθονο χρόνο για τη διασκέδαση.

Με ιδιαίτερη μνεία αναφέρθηκαν οι επίσημοι προσκεκλημένοι. Ανάμεσά τους: αντιδήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Στράτος Δασκαλάκης, ο δημοσιογράφος-ιστορικός Βασίλης Τσενκελίδης, η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια ελληνικής τηλεοπτικής εκπομπής στην Κριμαία Μαρία Λαζαρίδη, ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Σαλαμίνας Παναγιώτης Λιαδάκης με την παρέα του, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κερατσινίου "Θυμαιτάδαι" Γιώργος Δρακόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Νικαίας-Κορυδαλλού Νίκος Κοπαλάς, ο αντιπρόεδρος του Χορευτικού Ομίλου Σέρρα Χάρης Πανικίδης, παρέα από το σύλλογο "Καύκασος" του Αιγάλεω, η ειδική γραμματέας της ΕΠΟΝΑ Κατερίνα Παναγιωτοπούλου-Ασιατίδου, ο σκηνοθέτης Γιάννης Κοσμίδης, ο ερευνητής Λαογραφίας Γιώργος Χατζηελευθερίου.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία του επίτιμου προέδρου της Ένωσης Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας, και βετεράνου του οργανωμένου ποντιακού χώρου, Δαμιανού Ποιμενίδη.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεκίνησε με τα παιδιά του χορευτικού της Ένωσης Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Στο επίκεντρο του προγράμματος, ωστόσο, ήταν ο καταξιωμένος τραγουδιστής και λυράρης Δημήτρης Καρασαββίδης με τους μουσικούς Βασίλη Σεμερτζίδη, Κώστα Καρασαββίδη, Δημήτρη Μαυρίδη, Παύλο Μουρατίδη και Στάθη Σαντσαρίδη.

Στα μισά της εκδήλωσης, όταν η ατμόσφαιρα στην αίθουσα είχε ήδη ζεσταθεί από τους ασταμάτητους χορούς, βγήκαν στο κέντρο φίλοι του συλλόγου για να χορέψουν τον πανάρχαιο χορό των Ελλήνων, τη σέρρα, που με την ολοκλήρωσή του προκάλεσε τις ζητωκραυγές του κόσμου.

Για άλλη μια φορά οι Πόντιοι μιας από τις πλέον ιστορικές προσφυγικές περιοχές της Αττικής τίμησαν το σύλλογό τους και την αξέχαστη πατρίδα, τον Πόντο.

Ρεπορτάζ, φωτογραφίες, βίντεο: Βασίλης Τσενκελίδης.

Εκδηλωσεις